¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Saber más

Acepto

LIDERES EN ANDORRA EN CONTROL DE PLAGAS, HIGIENE ALIMENTARIA Y GESTIÓN DE RESIDUOS ESPECIALES

 

Residus_sanitaris

A Prevencontrol som transportistes de diversos tipus de residus. Estem registrats i autoritzats pel Govern d’Andorra i planifiquem i posem en marxa el servei de gestió dels residus més adaptat a les vostres necessitats. Lloguem i venem contenidors especials (homologats, desinfectats…) i gestionem des de residus tòxics o carnis, fins a residus perillosos o sanitaris. Avui volem explicar-vos concretament quins acostumen a ser aquests últims i com es tracten normalment.

Els residus sanitaris són aquells residus que es generen en centre sanitaris. S’inclouen aquí els envasos o els residus dels envasos que continguin o hagin contingut residus sanitaris. Els principals centres que en generen són els hospitals, els centres de salut i d’atenció primària, les clíniques privades (com els dentistes, també), les clíniques veterinàries, els laboratoris i les farmàcies. Aquests residus poden ser de molts tipus.

Tipus de residus

Existeixen els residus sanitaris assimilables, que són els que no necessiten un tractament especial, ja que no presenten cap risc de contaminació. Amb els residus sanitaris no específics, d’altra banda, s’ha d’anar en compte a l'emmagatzemar-los, ja que poden estar contaminats per restes de sang o secrecions. Més perillosos són els residus sanitaris específics de risc (líquids biològics amb sang i derivats, restes d’anatomia humana, agulles …), que obliguen a una sèrie de protocols per a la seva eliminació. La seva manipulació inadequada pot representar risc per a la salut pública.

Evidentment, com a residus trobem també qualsevol medicament caducat, restes químiques o residus radioactius (en centres hospitalaris on es fa quimioteràpia, per exemple), líquids fixadors, formol per conservar òrgans o productes que s’utilitzen en certes màquines i fàrmacs que es poden utilitzar en quimioteràpia, com dèiem, o per tractar diversos càncers.

Per a millorar la seva gestió, és fonamental que s’implanti un bon sistema d’emmagatzematge i d’evacuació pels diferents tipus de residus, amb contenidors i recipients homologats pel transport correcte. De fet, existeixen plans establerts i protocols per tot aquest tipus de residus. La gestió d’aquests ha de fer-se de forma professional, segura i d’acord amb la legislació aplicable vigent. Des de Prevencontrol podem ajudar-vos en aquest sentit, ja que comptem amb personal tècnic qualificat per al correcte desenvolupament de tots els protocols i plans. Contacteu-nos i us ho explicarem.

PREVENCONTROL

Más de 20 años de experiencia en la prestación de servicios nos han llevado a liderar los sectores de prevención y control de plagas, de gestión de residuos y de higiene alimentaria

Formulario de contacto