¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Saber más

Acepto

LIDERES EN ANDORRA EN CONTROL DE PLAGAS, HIGIENE ALIMENTARIA Y GESTIÓN DE RESIDUOS ESPECIALES

 

atracció_mosquits_suor

Ara que ja som a l'estiu i que molts temem els mosquits, sobretot el mosquit tigre -la picada del qual és força dolorosa-, us volem parlar de com lluitar contra aquest insecte, un dels que porta més malalties. La crisi climàtica i ambiental està facilitant-ne la invasió i, amb ella, l'increment que ens transmetin malalties. Com evitar-ho? Doncs coneixent, per exemple, quines són les olors que més els atrauen per allunyar-los de nosaltres.

La suor els atrau

Torna la calor i, per tant, tornen els mosquits. Com evitar que ens piquin? El cert és que els mosquits se senten atrets per certes olors o colors. Per reduir el risc que ens piquin, hem d'evitar tot el que puguem, per exemple, el color negre. No obstant això, hi ha altres factors que criden l'atenció d'aquests insectes, com les olors.

Però hi ha aromes que els atrauen especialment i altres que, en canvi, no els agraden. Els menjars contundents i l'alcohol, per exemple, atrauen a tots els mosquits. En ingerir aquests aliments o begudes, puja la nostra temperatura corporal i s'incrementa la concentració de CO₂ a la pell, que expulsem a través de la suor, cridant així l'atenció dels mosquits! Però el que atrau els mosquits no és l'olor de suat tal com ho detectem i entenem nosaltres, sinó la suor que biològicament utilitzem per mantenir una temperatura constant del cos. Per tant, els atrau la nostra olor corporal, que canvia en funció de la persona i que pot ser més o menys intensa. 

És molt important conscienciar a la gent per evitar que el mosquit tigre o qualsevol mosquit es pugui criar en balcons, terrasses, jardins o altres espais privats. Evitar la proliferació de l'insecte a les cases és bàsic, ja que es calcula que vuit de cada deu espais on es pot reproduir aquest mosquit són privats.

A Prevencontrol, ens ocupem de qualsevol mena de plaga! Contacta ja amb nosaltres!

PREVENCONTROL

Más de 20 años de experiencia en la prestación de servicios nos han llevado a liderar los sectores de prevención y control de plagas, de gestión de residuos y de higiene alimentaria

Formulario de contacto