¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Saber más

Acepto

LIDERES EN ANDORRA EN CONTROL DE PLAGAS, HIGIENE ALIMENTARIA Y GESTIÓN DE RESIDUOS ESPECIALES

 

Reciclatge_circular

Les persones estem cada vegada més sensibilitzades en cuidar el medi ambient i en aplicar hàbits molts més sostenibles en el nostre dia a dia. Campanyes com la presentada aquesta setmana pel Govern d'Andorra busquen precisament promoure l'economia circular entre la ciutadania i acompanyar-la en el seu canvi d'hàbits per abandonar progressivament l'actual model lineal.

Nova llei d'economia circular

Es preveu aprovar la nova llei aquest estiu del 2022, per això prèviament el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Govern d'Andorra llança una campanya de sensibilització sobre els objectius de la llei centrada en hàbits de consum més sostenibles. És una acció emmarcada en els diversos actes que ha impulsat el Ministeri per celebrar la Setmana del Medi Ambient.

La voluntat de l'administració és que la gent conegui què és l'economia circular i quins són els canvis d'hàbits que es poden dur a terme de forma individual per avançar en aquesta línia. Accions com evitar el malbaratament alimentari, tendir cap a un consum responsable, introduir el concepte de reparar abans de llençar, estalviar l'aigua o reduir el consum de plàstic d'un sol ús són algunes de les accions que defineixen aquest model circular, que fuig del concepte lineal de produir, usar i llançar. Per això, la prohibició dels plàstics d'un sol ús, el foment del reciclatge, la mobilitat sostenible o la reducció de residus són claus en la llei d'economia circular.

Actualment, el temps de vida dels productes és molt curt i quan aquests ens deixen de ser útils, els tirem. El concepte d'economia circular sorgeix per trencar aquesta dinàmica amb la finalitat d'aconseguir tancar el cicle de vida dels productes i els serveis, prioritzant els criteris de la reutilització i l'optimització.

Pensem que l'actual model de consum és responsable del 90% de les problemàtiques mediambientals i el ciutadà pot fer moltes accions en l'àmbit individual per a millorar aquesta situació. Precisament, l'objectiu de la campanya és informar-lo d'aquestes accions concretes que pot portar a terme, de les quals moltes vegades no n'és conscient, segons han explicat els responsables de la campanya. I acompanyar-lo en el canvi de model!

D'altra banda, per al sector empresarial s'ha previst un programa d'ajuts equivalent a 150.000 euros. La finalitat és donar suport a iniciatives dirigides a l'economia circular.

PREVENCONTROL

Más de 20 años de experiencia en la prestación de servicios nos han llevado a liderar los sectores de prevención y control de plagas, de gestión de residuos y de higiene alimentaria

Formulario de contacto