Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Edifici_malalt

Coneixes la síndrome de l’edifici malalt? Així va anomenar l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 1982, el conjunt de molèsties ocasionades per la mala ventilació, les càrregues electromagnètiques, la descompensació tèrmica i la presència de partícules i vapors d’origen químic que existeixen en suspensió a l’aire de la nostra llar o de la nostra oficina.

Tenir cura de la higiène ambiental

En l’àmbit de la higiene ambiental (immissió), a Prevencontrol realitzem controls i anàlisi d’ambients interiors per a la protecció de la salut dels treballadors, oferim un servei d’higiene industrial amb l’anàlisi de substàncies perilloses, estudiem casos de soroll i vibracions i fem valoracions microbianes, així com assistència tècnica i consultoria .

Actualment, i després que l’OMS comences a parlar d’edificis malalts als anys vuitanta del passat segle i malgrat el seguiment de normatives estrictes en la nova construcció i rehabilitació d’edificis, encara en sentim a parlar i el nombre de casos d’aquesta síndrome augmenta. L’OMS estima que afecta un 30% dels edificis moderns i a entre un 10 i un 30% dels seus ocupants. Poden afectar sobretot a persones que ja comptem amb malalties com al·lèrgies, asma, rinoconjuntivitis, dermatitis atòpica, símptomes que s’agreugen per l’exposició a al·lèrgens i per les condicions microambientals de l’interior dels espais. També es dona el cas de persones que pateixen noves afectacions per estar hores dins els edificis malalts, com poden ser mal de cap, irritabilitat, etc. En alguns casos, com el brot de 1.137 casos de lipoatròfia muscular detectat a Barcelona, la problemàtica va sorgir de l’exposició a camps electromagnètics (tot el cablejat estava sota la taula de l’oficina), la pressió que es fa amb la cuixa contra la taula, l’electricitat estàtica i una baixa humitat relativa a l’ambient.

Hem d’anar amb compte a casa?

A casa també hem d’anar en compte. Molts dels trastorns és provocat per la humitat. De mitjana, al voltant del 15% de la població europea té problemes d’humitat a casa, fet que provoca a l’aparició de microorganismes que ens afecten negativament. Una acció tan comuna com estendre la roba dins de casa ens pot perjudicar, ja que pot incrementar l’al·lèrgia als àcars de la pols i les infeccions pulmonars en persones que tenen debilitat el sistema immunològic. Evidentment, en els edificis més antics i amb mala ventilació, acostuma a haver-hi més zones d’humitat i per tant més fongs. Els fongs poden afectar el nostre aparell respiratori i provocar-nos malalties. 

És molt important ventilar a casa, ja que la concentració de partícules contaminants a l’interior de la nostra llar pot arribar a ser entre 2 i 5 vegades major que la de l’exterior. La qualitat de l’aire de la llar o el centre de treball depèn tant dels contaminants que emet el mateix vhabitatge o l’oficina com dels que vénen de l’exterior, a través de la infiltració i la ventilació. L’existència d’aires condicionats sense la higiene pertinent, habitacions a temperatures altes, il·luminació inadequada o espais amb un sostre molt baix, poden incrementar les possibilitats de patir símptomes de l’edifici malalt. Molts no produeixen símptomes molt greus, però sí són perjudicials, ja que estan directament relacionats amb una baixa productivitat i amb altes taxes de baixes laborals. 

En aquest sentit, Prevencontrol ajuda, no només al compliment de la normativa sobre la seguretat laboral i la protecció de la salut dels treballadors, sinó que en l’àmbit de la contaminació atmosfèrica (emissió), ajuda al compliment de la normativa sobre la contaminació atmosfèrica amb un servei de control i anàlisi de contaminants atmosfèrics.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte