Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Nombre_formigues_al_mon

Voleu saber quantes formigues hi ha al planeta? Un equip d’investigadors de la Universitat de Hong Kong ho han calculat en un estudi publicat a PNAS (Proceedings of the National Academies of Sciences), en el qual s’assegura que n’hi ha uns 20.000 bilions, és a dir, 2,5 milions per persona. El pes de totes elles suposa, segons l’estudi, un 20% del pes de tots els humans del planeta.

Un nombre encara major

Els autors s'han basat en 489 estudis sobre poblacions de formigues duts a terme a tot el món, però volen ser prudents en els seus càlculs: apunten que la immensa majoria de mostres analitzades van ser recollides al terra i, per tant, falta informació sobre formigues que viuen en arbres o en el subsòl. Per tant, podem deduir que el nombre és encara major.

I on hi ha més formigues al món? Els autors de l’estudi consideren que la distribució d’aquestes és molt desigual. La màxima presència es dona en els tròpics, mentre que a les regions menys poblades es considera que n’hi pot haver, segons l’estudi, fins a sis vegades menys. Igualment, els especialistes asseguren que també són particularment abundants tant als boscos com a les regions àrides.

Actualment, hi ha més de 15.700 espècies i subespècies de formigues registrades per la ciència i moltes més que segurament encara no han estat descobertes.

Tot i que aquesta és la investigació més precisa realitzada fins ara, els investigadors reconeixen que encara podria ser-ho més.

Tot i que el nombre global d'insectes estigui disminuint de manera dràstica a conseqüència de la destrucció i fragmentació de l'hàbitat, així com altres factors com el canvi climàtic o les espècies invasores, les formigues continuen sent insectes de gran importància, ja que tenen un paper crucial als ecosistemes, oferint diversos serveis com el transport de nutrients, la descomposició de la matèria orgànica o la dispersió de llavors.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte