Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Tèrmits_invasió

Molts dels elements que conformen la nostra llar, o molts dels objectes que hi tenim, són de fusta: bigues, terres, revestiments, portes, mobles… Ens poden semblar eterns si els cuidem o si es tracta de materials de bona qualitat. Però la fusta s’enfronta a agents destructors que poden malmetre-la considerablement o destruir-la completament.

Els dos agents fonamentals que erosionen la fusta són els fongs i els insectes xilòfags (corcs i tèrmits). Poden causar danys estètics però també estructurals. L’origen orgànic de la fusta la fa susceptible a ser degradada per aquests organismes xilòfags. Però per a propiciar-ne l’aparició, hi ha d’haver situacions d’humitat a la fusta no gaire freqüents (aproximadament un 40% d’humitat) i de temperatura (al voltant dels 25º) en estructures de fusta ben construïdes o cuidades. En casos que es donin aquestes situacions de risc hem de tenir en compte que les actuals tècniques de tractament (com el disseny de protecció i control que s’efectua des de Prevencontrol) i els productes protectors de la fusta permeten en molts casos evitar situacions desagradables.

 

Què succeeix quan apareixen els fongs i els tèrmits

Hi ha una gran diversitat d’insectes que s’alimenten de la fusta. Els fongs, per exemple, s’alimenten del contingut cel·lular de les cèl·lules vives de la fusta, però no de la paret cel·lular. Això vol dir que l’únic efecte important que produeixen és un canvi de coloració de la fusta, que es torna més blavosa. Per sort, no alteren la resistència de la fusta. Existeixen, però, altres tipus de fongs que sí s’alimenten d’aquesta paret cel·lular, provocant una pèrdua de resistència i que finalment la fusta es trenqui. 

Els tèrmits són la plaga més perillosa de la fusta, ja que l’ataquen massivament i la poden destruir completament. Els seus atacs massius posen en perill estructures de construccions senceres. Els tèrmits viuen a l’interior del terra, a 4-5 metres de profunditat i construeixen galeries fins a arribar a la fusta, de la qual s’alimenten. No acostumen a deixar petjada dels seus atacs (no existeixen orificis de sortida), per tant només detectem la seva presencia quan la fusta es trenca per falta de resistència. Les empreses especialitzades en l’eliminació compten, però, amb la tecnologia capaç de detectar-les. 

Per evitar la seva presència, hem de treballar per: eliminar el seu accés, eliminar les seves fonts d’aliment i eliminar l’excés d’humitat. Malauradament, un cop instal·lats, són molt difícils d’eliminar, però des de Prevencontrol s’ofereixen estudis d’activitat i es poden fer diagnòstics immediats per a valorar la dispersió de la colònia i adequar les actuacions. Contacta ràpid amb nosaltres! El seu control passarà per la utilització de productes, tractaments i tècniques d’aplicació específiques.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte