Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Medi_ambient_i_escola

A punt d'iniciar-se un nou curs escolar -en un any que tornarà a ser força atípic per la pandèmia-, avui parlem d'algunes petites accions que es poden portar a terme des dels centres escolars per preservar el medi ambient. Unes accions que, per petites que siguin, ens ajudaran a propiciar el benestar de les futures generacions.

Ensenyar a preservar el medi ambient

La cura del medi ambient ha d'involucrar tant a persones adultes com als més petits, ja que no existeix cap franja d'edat que impedeixi la contribució en la cura de la natura.

Existeixen diverses accions que asseguren la protecció de l'entorn, les quals podem adoptar en el nostre dia a dia i no només a les nostres llars, sinó també en el nostre lloc de treball o estudi. I també a l'escola. A Andorra, el projecte "Escola Verda" pretén portar a terme una tasca en educació per la sostenibilitat i en la formació de ciutadans implicats en la conservació i la millora del medi ambient. Es fa des de l'anàlisi prèvia de l'estat d'ambiental dels centres, fins a un disseny del model d'ambientalització que es vol per millorar la sostenibilitat de l'escola. Projectes relacionats amb el medi ambient ajuden a conscienciar als més petits pel respecte al medi ambient.

D'entre les accions que es poden implantar a les escoles per tenir cura del medi ambient hi ha:

  • Ús de material escolar respectuós amb el medi ambient
  • Ús eficient de la llum per l'estalvi energètic: accions simples, com apagar aquells interruptors que no s'estiguin utilitzant, des de bombetes i flexos fins a pantalles d'ordinadors.
  • Reutilitzar llibres: malgrat que l'aplicació de les noves tecnologies està substituint els llibres o les llibretes de notes, és bo donar una nova vida als llibres usats, facilitant l'intercanvi entre alumnes.
  • Reduir i reciclar: utilitzar només el necessari i aprofitar al màxim els recursos és una de les mesures més importants a tenir en compte per assegurar la cura de l'entorn.
  • Transport sostenible: prioritzar l'ús del transport públic o autobús escolar per anar a l'escola. Si utilitzem menys el cotxe disminuïm contaminació atmosfèrica i acústica.
  • Fomentar l'educació ambiental fora de les aules amb sortides que posen en contacte als més petits amb la natura.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte