Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Tècniques desinfecció

Les empreses de desinfecció ofereixen un servei molt valuós aquests dies enfront de la crisi del coronavirus. Ara, és important una bona higiene i desinfecció del vostre local o empresa. I pel tipus de producte desinfectant i de la maquinària que s'utilitza, sempre s’ha de tenir en compte que les desinfeccions s’han de realitzar per personal especialitzat i format en aquest tipus de feines.

La desinfecció mitjançant micro-difusió o polvorització és un complement més als treballs de neteja que habitualment realitzen les empreses en els seus locals amb sabó i lleixiu, els quals també són eficaços per lluitar contra la COVID-19.

Cal dir que, degut a la crisi epidèmica que estem patint, la majoria de les empreses i particulars del país han pres les precaucions individuals corresponents seguint les nombroses recomanacions efectuades des de Govern:

 •  Desinfectar les superfícies i estris en espais oberts i tancats
 • Ventilar
 • Prevenir tot contacte entre persones
 • Reforçar el port d’EPIS de les persones
 • Rentar-se les mans amb més freqüència
 • Incidir més en els aspectes de neteja dels equipaments i objectes que són més susceptibles de ser tocats per les persones

El que ens permet la micro-difusió és garantir i completar la desinfecció, arribant als espais racons i intersticis on s’hagi pogut allotjar l’agent patològic, on la neteja i desinfecció manual no sigui eficaç.

Optar per completar la nostra neteja amb una desinfecció professional generarà, a més a més, un efecte tranquil·litzador en clients, empleats i veïns.

Les tecnologies i els reactius

Coneguem quines són les diferents tecnologies d’aplicació directament a les superfícies:

 • Aspersió o polvorització
 • Electronebulització o micro-difusió
 • Termonebulització: tecnologia que difumina per l’aire el desinfectant (no aconsellada). Aquesta permet portar l’agent actiu fins i tot en alçada. En el cas de bacteris o virus, el seu pes fa que no es quedin en suspensió i cauen sobre les superfícies, raó per la qual és menys efectiva aquest tipus de tecnologia per eliminar el coronavirus de l’ambient, ja que no es concentren esforços en les zones de contacte. Per això, aconsellem les dues primeres tècniques.

Les tècniques d’aspersió i electronebulització (aconsellades)

El desinfectant està aero-soliditzat en micro-gotes, i bombejat en el volum d'aire del local fins que aquest estigui saturat. A banda del fet que el mateix aire estigui desinfectat, les gotes de desinfectant es condensen fins a cobrir completament totes les superfícies amb una pel·lícula contínua extremadament prima. Això permet que el desinfectant arribi fins i tot a angles i racons difícils o impossibles de netejar manualment.

L’eficàcia varia en funció de diferents paràmetres:

 • Temps de contacte: funció de la concentració del reactiu
 • Temperatura del medi diluent (aigua): 20ºC
 • Porositat de la superfície tractada i acceptació per tractament en sec/humit i del mètode d’aplicació.

L’agent actiu del desinfectant ha de complir amb la norma EN 14476. Es recomana, però, que la superfície a tractar estigui neta.

Per a més informació o per a contractar els nostres serveis, contacteu-nos aquí.

                                                  Desinfectant 1    Desinfectant 2

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte