Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Malbaratament menjar

Actuar contra la crisi climàtica, tema de candent actualitat per la proximitat de la Cimera del Clima de Glasgow, passa segons els experts per fer un canvi en els nostres hàbits alimentaris. De fet, cal canviar la totalitat del sistema alimentari per fer front a la crisi climàtica, tan al final de la cadena, com a l’inici, canviant el model de producció alimentària.

Frenar la crisi climàtica

Un dels factors als quals s’ha de fer front de manera urgent és al malbaratament d’aliments. Entre les xifres, s’alerta que més del 14% de la producció mundial d’aliments es perd (en xifres de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura el 2019), tenint en compte que la producció alimentària mundial genera ja un 30% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

En xifres de Catalunya, es calcula que cada ciutadà llença 35 kg de menjar a l'any. I a les escoles, per exemple, es llencen 20 kg al dia per centre. Per frenar-ho, la Generalitat de Catalunya treballa en un reglament contra el malbaratament. Aquest preveu que les escoles facin inventari del menjar que es llença i del que es dona i dotar als centres d’un pla per drenar el malbaratament.

També s’aconsella treballar per un canvi d’hàbits, amb menys consum de proteïna vegetal (en detriment de la proteïna animal), en desindustrialitzar l’agricultura i la ramaderia i en consumir més productes de proximitat i de temporada.

Els experts asseguren que serà de vital importància transformar els sistemes alimentaris (i comptar amb models més sostenibles) i reduir les emissions associades a la producció i consum dels aliments.

Mesures urgents i decisives

Després d’una cerimònia inaugural l’1 de novembre, la Cimera pel clima de Glasgow celebrarà les reunions entre els més de 120 caps d’estat assistents, on es detallaran els compromisos i la seva visió contra el canvi climàtic (el qual ja s’ha demostrat que existeix i que és causa directa de l’activitat humana), el que determinarà el rumb de les negociacions que es desenvoluparan.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte