Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Setmana_prevencio_residus

Del 20 al 28 de novembre tindrà lloc la tretzena edició de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que enguany posa èmfasi en el binomi comunitat circular, comunitat sostenible, i en treballar plegats per un planeta sense tants residus. L'objectiu d’aquesta setmana és organitzar, a nivell europeu, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Clean Up Day

En cada edició, es promouen accions comunes a tot Europa amb l’objectiu d’augmentar l’impacte real en la prevenció de residus. Es pretén incidir en els hàbits de consum i producció que tenim per mirar de canviar-los, proposant i fomentant accions més sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa. La campanya d’enguany vol recalcar sobretot la responsabilitat i paper de tots per reduir la generació de residus.

Es tracta de la iniciativa europea més gran per a promoure accions de conscienciació sobre la gestió sostenible dels recursos i els residus. En l’anterior edició, es van portar a terme més de 10.600 accions relacionades amb la reducció de residus, la reutilització de productes, el reciclatge i la neteja a 33 països europeus i no europeus. El Clean Up Day n’és un exemple. A Andorra, gairebé 1.500 participants i 16 centres educatius van col·laborar aquest octubre en una nova edició del Clean Up Day. Entre els dies 18 i 22 d’octubre es va fer la recollida de deixalles als boscos i a les muntanyes. Sobretot es van trobar mascaretes, un dels residus més abundant en l’actualitat, ampolles i tota mena de plàstics, papers, llaunes... L'objectiu d’aquesta jornada és formar als joves en la cura i respecte per l'entorn. 

Una qüestió de responsabilitat global

El tema de l'edició de 2020 de la Setmana Europea de Prevenció de Residus va ser el residu invisible. L'objectiu era conscienciar sobre la necessitat de prevenir els residus durant tot el cicle de vida d'un producte, i el repte plantejat als participants era fer visibles els residus invisibles i conèixer el pes real de qualsevol compra.

Fer canviar el comportament quotidià (hàbits de consum i adoptar nous mètodes i processos productius), incidint en la prevenció, és i serà un dels majors reptes. I és que reduir la generació de residus és una necessitat social, econòmica i ambiental.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte