Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Picada_mosquit

Hem parlat en diverses ocasions dels perills dels mosquits. Existeixen al món més de 3.500 espècies, moltes de les quals són responsables de la transmissió de malalties a Europa. Es tracta d'espècies invasores, que vénen d'altres països i que tenen una gran capacitat per adaptar-se i prosperar en els entorns urbans i suburbans de tot el món.

El mosquit tigre, per exemple, ha augmentat el 2020 la seva presència a Espanya en un 70% respecte a l’any anterior.

Com evitar-los?

Per a lluitar contra el mosquit i la seva picada, Mosquito Alert (nascut el 2014 per lluitar contra l'expansió del mosquit tigre a Espanya) ha creat una app que recull milers de dades que permetran millorar l'avaluació dels riscs de transmissió de malalties com la febre del Nil Occidental, el dengue i el Zika. A més a més, l'app avisa de picades i incorpora noves espècies invasores. Gràcies a ella, en els seus inicis, la gent també podia avisar on apareixien els mosquits i així podia tenir dades de la seva presència dins del territori, anant-se convertint d'aquesta manera en una eina molt útil.

L'app actualitzada permet ara rastrejar els mosquits invasors i transmissors de malalties que estan colonitzant i amenaçant no només els països veïns, sinó tot Europa. També ajudarà a estudiar el comportament dels mosquits i crear un mapa de picades en humans. D'aquesta manera, l'objectiu també és desenvolupar models que permetin preveure el risc de brots de les malalties transmeses pel mosquit tigre. 

Es podran carregar fotos, identificar noves espècies i al moment que ens piqui un mosquit, per exemple, indicar en quina part del cos ens ha picat a través d'una imatge de la silueta humana, en quin moment del dia, i si ens trobàvem en un espai interior o exterior. Informació de gran importància i utilitat per a distingir les incidències causades pel mosquit tigre i altres espècies i, per tant, avaluar millor el risc de transmissió de malalties. 

El mosquit comú també està inclòs en aquest estudi, ja que malgrat que no és una espècie invasora és important fer-ne un seguiment perquè té un impacte epidemiològic important a Europa. 

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte