Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Residus_perillosos_oficina

Encara que costi de creure, a l'oficina també generem residus perillosos, a l'igual que ho fem a casa. És important tenir clar quins són, per així fer una correcta gestió al despatx i intentar alhora generar-ne la quantitat més petita possible i fer un ús sostenible de tots els recursos a la feina, adoptant una actitud ecològica.

Què hem de fer?

Imprimir només el necessari, aprofitar al màxim la llum natural, utilitzar bombetes de baix consum, mantenir una temperatura estable a la nostra oficina i reciclar i reutilitzar tot el material que utilitzem són hàbits i factors rellevants a implementar.

Però, en el nostre dia a dia a la feina -apliquem o no tots aquests consells-, què generem que sigui perjudicial? Es considera que un residu és perillós quan les seves característiques (corrosiu, reactiu, explosiu, tòxic, inflamable o infecciós, per exemple) suposen un risc per a la salut de les persones o el medi ambient. Evidentment, aquests residus s'han de gestionar adequadament i, depenent del tipus, s'han de gestionar per a una empresa autoritzada per aquesta fi, com és el cal de Prevencontrol, que ofereix un servei de gestió de residus com a transportista també registrat i autoritzat per a tota mena d'empreses.

A l'oficina, com dèiem, podem generar també importants residus que, tot i que normalment no podríem catalogar com a perillosos, sí que s'han de tractar o gestionar a vegades com a perillosos per tal d'evitar problemes. Un exemple poden ser els residus electrònics (en generem molts i aporten un tant per cent important dels residus perillosos que acaben als abocadors). La seguretat en la seva recol·lecció i gestió és essencial, per això cal deixar-ho en mans expertes, ja que sovint contenen substàncies perilloses com ara metalls pesants que poden causar problemes de contaminació i de salut.

Altres residus perniciosos que s'acumulen a les oficines son les piles, les bateries, els tubs fluorescents i el que més generem: els cartutxos de tinta de les impressores o fotocopiadores, que estan compostos de plàstics, metalls de conductors d'electricitat i magnètics (a més de la tinta), que són extremadament perillosos per al medi ambient. També els tòners (segons la seva composició) i per això cal llegir atentament l'envàs abans de gestionar-lo d'una manera o altra. I, encara que no són considerats residus perillosos, també cal anar amb compte amb el paper i el material d'oficina que es consumeix. El paper ha d'estar fet amb unes característiques concretes i els llapis, bolígrafs, marcadors, correctors líquids, carpetes de plàstic o tintes, CD's o DVD's, entre d'altres, poden generar impactes ambientals importants relacionats amb l'ús de substàncies químiques perilloses que contenen els plàstics, l'ús de dissolvents agressius, compostos orgànics volàtils, metalls pesants, etc. Encara que és inevitable que aquests elements es trobin en una oficina, és important que, quan ja perden la seva utilitat, gestionar-los adequadament.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte