Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

rentar_mans

Actualment, i després de viure immersos en la crisi sanitària del coronavirus, som més conscients que mai de la importància del gest de rentar-se bé les mans. Des de Prevencontrol hem incidit sempre en la prevenció, i precisament aquesta simple acció ha estat sempre una de les principals mesures de prevenció enfront de malalties infeccioses greus.

Protegir-se del coronavirus

Els virus respiratoris com la COVID-19 es contagien quan la mucositat o les gotes que contenen el virus entran al nostre cos a través dels ulls, el nas o la gola. Habitualment, això sol passar a través de les mans, que també són una de les vies més freqüents de contagi de virus d’una persona a altra. Per tant, un gest tan simple com el rentat de mans té una importància cabdal i actualment, en una situació de pandèmia mundial, és una de les formes més senzilles i importants de prevenir el contagi. En aquesta pàgina ens expliquen com fer-ho bé.

Molt sovint (tot i que ara estem més conscienciats) obviem rentar-nos les mans, si més no el suficient, ja sigui per descuit o perquè entenem o pensem que ja estan suficientment netes. Tot i això, els agents infecciosos com virus, bactèries, fongs, contaminants de tota mena, etc., estan presents inclús en llocs que creiem que estan nets. Les malalties infeccioses poden propagar-se ràpidament i moltes d’elles s’associen a la contaminació fecal-oral. Un correcte rentat de mans serà una primera barrera molt important.

Contagiar-se i patir malalties greus com la COVID-19, l’hepatitis A, la grip porcina o infeccions per estreptococs o la conjuntivitis, per exemple, es podria evitar amb un correcte higiene de les mans.

Evidentment, els espais on transiten moltes persones seran un important focus de contagi de malalties. És important ensenyar bé als nens com rentar-se les mans correctament i acostumar-los, sobretot ara si van als casals d’estiu, a que ho facin contínuament. Rentar-se correctament les mans hauria de ser un hàbit adquirit a curta edat.

En els espais on precisament transita més gent haurem d’anar en compte, fent ús de la mascareta i de les distàncies recomanades. La desinfecció d’aquestes espais (com poden centre comercials, gimnasos, banys públics, llocs de treball amb molts empleats, etc.) és avui de vital importància.

 

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte