Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Xinxes al llit

Només sentir-ne la paraula ja ens produeix esgarrifances i picor, oi? Les xinxes ens piquen i s’alimenten de la nostra sang. Normalment, la seva picada no ens fa mal i pot passar desapercebuda en hores i dies. És per això que a vegades ens costa detectar que podem tenir-ne a casa. 

Notarem les seves picades sobretot en braços i cames en una sèrie de picades en línia, com ho farien les puces. Les picades causen àrea d’inflor i picor, similar a la picada de la puça però sense el punt vermell al centre, tot i que apareix dos o tres dies després de la picada. Vigileu perquè la picada pot infectar-se si ens gratem molt. També es pot donar el cas que algunes persones desenvolupin reaccions al·lèrgiques, amb l’aparició de grans faves, inflamació de pell amb butllofes o pus, o erupcions cutànies.

Com detectar-les?

La seva petita mida i el fet que només apareixen durant la nit ens dificulta el fet de detectar-les, ja que dia viuen en racons o a les esquerdes de la fusta, de les parets i mobles, o als plecs de la roba. Com podem saber si en tenim? De fet, deixen petites evidències d’infestació. Hem de fixar-nos bé en els llençols, coixins i roba de llit en general. D’una banda, deixen les petites taques dels excrements secs, que acostumen a ser de color cafè fosc o negre. D’altra banda, moltes vegades mentre dormim les podem oprimir, deixant petites taques de sang sobre els llençols. Hem d’anar amb compte, perquè les xinxes de llit poden ser fàcilment transportades a llocs no infestats. Com són? Doncs, com dèiem, són insectes nocturns molt petits (de 4 a 6 mm), tenen forma plana o oval i són de color marró (vermell fosc quan està plena de sang). Quan s’esclafen emeten un líquid pudent. Poden córrer a gran velocitat, però no salten com les puces.

Com prevenir-les?

La detecció precoç és molt important, tant a nivell particular com en de la indústria hotelera. Si sospiteu tenir xinxes al llit, és important independitzar qualsevol altre objecte o peça de roba del focus. Podeu embolicar-lo en una bossa per evitar la seva infestació (en cas de roba, per exemple). Però si ja són a casa (o al nostre hotel), el millor remei és optar per un tractament especialitzat i en un expert en control de plagues per eliminar el problema d’arrel. A Prevencontrol portem a terme processos de desinsectació dirigits a controlar, prevenir i/o eliminar la presència d’aquests insectes plaga en un determinat hàbitat.

És necessari el disseny d'un pla d'actuació específic per a cada insecte, ja que no reuneixin les mateixes característiques biològiques (alimentació, reproducció, patrons de conducta, etc.). Les nostres aplicacions segueixen les recomanacions d'un pla de prevenció i de control de plagues, prioritzant el caràcter de les inspeccions, mitjançant l'aplicació localitzada amb productes de baixa toxicitat i específics per a la plaga a combatre, i la recomanació de totes aquelles mesures per a prevenir o corregir la possible existència d'organismes plaga. I de cara al control eficaç de la plaga es posa en pràctica un pla de seguiment de les actuacions realitzades, que permet reunir la informació necessària per a la verificació i re disseny de l’estratègia a seguir per al control de la plaga. Contacteu-nos en cas de sospitar que podeu patir una plaga de xinxes al llit o si, malauradament, ja sabeu que l’esteu patint.

Xinxa low

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte