Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Vespa_orientalis

Es descobria fa uns dies a les instal·lacions del port de Barcelona un rusc de vespa oriental, una espècie que pot tenir un impacte ecològic important per a les espècies natives d'insectes o l'apicultura. Es trobaven a la caixa de la persiana d'una oficina a l'edifici de mercaderies perilloses del port i els experts creuen que van aconseguir capturar a tots els exemplars de la vespa, uns 200. Es tracta del primer rusc detectat a Catalunya de la vespa oriental (Vespa orientalis).

Impacte sobre la biodiversitat, l'economia o la salut pública

Precisament la ubicació del rusc va dificultar molts els treballs, per les diferents possibilitats de sortida de les vespes, però es va aconseguir precintar les dues sortides visibles i es creu que, com dèiem, tots els exemplars van ser capturats. Tot i això, encara queda el procés d'inspecció per tractar de detectar la possible presència d'altres nius.

La principal preocupació davant la possible expansió d'aquesta espècie és que és una vespa amb molta habilitat per a la captura de les abelles mel·lífera o abella europea (Apis mellifera), que li serveixen d'aliment. De fet, alguns experts consideren que la Vespa orientalis és fins i tot més agressiva i voraç que la Vespa velutina, una espècie invasora present a Catalunya i una bona part del nord de la península Ibèrica (on va arribar en expansió des de França) fa més d'una dècada. La Vespa orientalis, en canvi, és una vespa que sí és coneguda en altres països com Grècia, però que a Espanya no està catalogada com a espècie invasora (només se'n coneixen algunes observacions aïllades, com a Màlagra o Valencia).

La Vespa orientalis és una espècie exòtica invasora que prové del Mediterrani oriental, Àsia Occidental, Orient Mitjà i Àfrica nord-oriental. Segons ha especificat en un comunicat la Generalitat de Catalunya, aquesta vespa pot repercutir greument sobre la biodiversitat i les activitats econòmiques, apicultura i cultius fruiters, principalment, i pot representar un problema de salut pública en produir picades doloroses.

La prevenció i ràpida detecció i erradicació són fonamentals en la lluita contra les espècies invasores, una de les principals causes de pèrdua de la biodiversitat.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte