Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Prevencio_legionella

Adoptar i aplicar les mesures d’higiene més adequades en l’àmbit professional (indústria, hostaleria, restauració, centres o establiments sensibles…) és avui dia un fet indispensable. No només la COVID-19 és una malaltia que ha fet que es treballi en aquest sentit.

El 2018, el Govern d’Andorra va establir el nou reglament que marcava les condicions tecnicosanitàries per a la prevenció i el control de la legionel·losi, condicions que ara, a finals de febrer del 2021, han de complir totes les empreses del país.

Nou marc regulador

El marc regulador s’aplica a torres de refrigeració, vasos d’hidromassatge, xarxes d’aigua freda i calenta i, en general, a tots aquells equipaments o instal·lacions definits de risc per a la proliferació i propagació de la legionel·la, que es troben en edificis o centres d’ús col·lectiu o bé en edificis que no són de concurrència pública, quan els equipaments o instal·lacions de que disposen poden afectar l’entorn extern immediat i per tant la via pública. Tots ells, de cara al març del 2021, han de disposar i haver aplicat el pla de prevenció i control de la legionel·la en totes aquestes instal·lacions i equipaments.

Prèviament, tots els administrats titulars (públics i privats) han estat obligats a notificar totes aquelles instal·lacions o equipaments que tenen a fi d’establir el cens nacional d’instal·lacions i equipaments de risc, com poden ser l'hospital, centres assistencials sanitaris i sociosanitaris, els centres residencials per a gent gran, hotels amb centres d'spa, etc. El Govern d’Andorra podrà iniciar ara les inspeccions per a determinar si es disposa dels plans de control de la legionel·la. La reglamentació obliga a implantar aquestes mesures preventives i programes d’autocontrol per a les instal·lacions de risc, però al mateix temps també preveu que el personal que duu a terme operacions de manteniment, tractament i control d’aquestes instal·lacions o equipament a risc hagi de disposar d’una capacitació bàsica mínima (formació no reglada).

En època de pandèmia com la que estem vivim actualment, tot suma i és un bon moment per aplicar totes les mesures encertadament decretades pel reglament ara fa dos anys, ja que alhora també ens permetran poder prevenir les infeccions per COVID-19.

Prevencontrol és una de les empreses d’assessoria tècnica i de tractament i centre formador que està autoritzada a prestar aquests serveis dirigits a la prevenció i el control de la legionel·losi.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte