Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Plagues_coloms

La calor i la humitat són factors que propicien l’aparició de rosegadors, insectes i altres organismes i, malgrat que l'estiu sol ser l'estació més conflictiva, les condicions climàtiques de la tardor continuaran incentivant la permanència de plagues o l’aparició de noves.

Animalons de tardor

Aquests són alguns dels petits animalons o insectes que poden trobar en la teva llar el lloc òptim per fer els seus nius durant els mesos de setembre a desembre. Mantingues, doncs, les pertinents precaucions:

 • Rosegadors: ningú està exempt de tenir rates i ratolins a casa, tant en interiors com al jardí. Es deixen veure força durant la tardor i suposen un problema per a les nostres plantes, podent deixar-les molt minvades. Mantenir la zona neta és una forma efectiva d'evitar que s'acostin, i si no queda cap altre remei, cal utilitzar productes per evitar aquest tipus de plagues.
 • Coloms: es considera que el seu pic de reproducció està entre la primavera i la tardor. Són plagues molt molestes, sobretot en entorns urbans, i sobretot per la brutícia i excrements que generen.
 • Processionària del pi: es considera plaga de tardor perquè els seus ous eclosionen durant l'estiu i cap a mitjans de setembre ja són una petita eruga. El seu pèl característic pot provocar al·lèrgies i urticàries a tots els habitants de la casa, incloent-hi persones i mascotes.
 • Xinxes de llit: acostumen a arribar a la tardor, però amb intenció de quedar-se tot l'hivern. Les xinxes ens piquen i s’alimenten de la nostra sang i acostumen a amagar-se als plecs del llit. T’explicàvem aquí com detectar-les.
 • Cargols: surten en grans quantitats en èpoques de pluja. Els hi agraden les fulles del jardí i et poden deixar les seves mossegades a les plantes.

Com evitar les plagues de tardor?

La prevenció, un cop més, és promordial. Per evitar-les:

 • Hem de ser rigorosos amb la neteja i higiene de la nostra llar
 • Emmagatzemar correctament els aliments
 • Evitar que quedin restes de menjar i deixalles a la cuina (tampoc de paper i cartró)
 • Tancar bé portes i finestres
 • Rentar els llençols a temperatures altes
 • Segellar esquerdes a finestres i portes

Els processos de desinsectació i desinfecció a la tardor són importants. Si tens dubtes, posa’t en contacte amb nosaltres!

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte