Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

papallones

Apareixia als mitjans de comunicació andorrans fa uns dies la importància de cuidar els ecosistemes per evitar la pèrdua de les papallones. Hi ha moltes raons per les quals les papallones, tant les diürnes com les nocturnes, són importants. Tenen valor per si mateixes, però a més són excel·lents indicadors de la qualitat ambiental.

La cura dels ecosistemes

Tant les papallones com els insectes en general tenen un gran valor i en els darrers 16 anys s'han perdut ja el 45% de les papallones. De fet, a molts indrets on fa uns anys estaríem envoltats d'abelles, borinots, papallones i de tota mena d'insectes, ara costa veure insectes. La biodiversitat de papallones descendeixen a tot el món, una dada preocupant pel seu paper essencial en els ecosistemes o en l'agricultura. Hem de pensar que les papallones són un indicatiu de l'evolució de la majoria dels insectes terrestres, que constitueixen dos terços de les espècies del món. Tant elles com les abelles, per exemple, són molt importants, ja que la pol·linització que realitzen és essencial per als ecosistemes naturals i l'agricultura.

Les zones riques en papallones, són riques també en altres invertebrats. Col·lectivament, proporcionen molts beneficis mediambientals, incloent-hi la pol·linització i el control natural de plagues.

El canvi climàtic és una de les causes del declivi. Segons els experts, Europa perdrà gran part de les seves espècies si no es redueixen les emissions de gasos d'efecte hivernacle. Altres causes, com el canvi d'usos del sòl, la contaminació, l'expansió del turisme, la pressió urbanística insostenible o l'impacte de determinades infraestructures, incentiven la seva disminució.

A Andorra, segons els estudis fets, les espècies que estan en regressió (un 20%) ho estan per causes ambientals (augment de les temperatures), però també humanes. Per això, és vital la conservació de l'hàbitat.

 

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte