Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto
Descobreix les plantes d'interior que milloren la qualitat de l'aire

Des de Prevencontrol us volem informar que existeixen plantes d'interior que milloren la qualitat de l'aire.L'aire dels espais tancats en els quals vivim i treballem conté substàncies tòxiques nocives per a la nostra salut.

Ens envoltem de diferents productes que emeten toxines com dissolvents, desinfectants, pintures, ambientadors, insecticides, tintes per a impressores i fotocopiadores, cola, vernissos, i molts altres productes amb origen petroquímic.

Consells per conservar els aliments a l'estiu

L'estiu ja s'acosta, o això desitgem tots, i avui a Prevencontrol volem donar-vos uns senzills consells per conservar alguns aliments més adequadament. Gràcies a aquests petits consells estalviareu diners i minimitzareu els aliments que acaben a la brossa.

No guardis mai les cebes amb les patates. Tampoc les deixis en bosses de plàstic. La millor manera de guardar les cebes són penjades en mitges, fent un nus entre cada ceba, i després penges les mitges, les teves cebes es poden conservar fins a 8 mesos en un lloc fresc i fosc.

Et saps rentar les mans? Està provat que la majoria no se sap rentar les mans correctament!

A Prevencontrol us recordem la manera més efectiva, simple i econòmica d'alliberar-se dels gèrmens que ens causen la majoria de les malalties, com diarrees, grips i altres més greus com l'Hepatitis A: rentar-se les mans.

Els gèrmens estan per tot arreu, poden haver-hi més de 3000 en cada centímetre cúbic de teclats o manetes o poms de porta per exemple. Alguns virus poden sobreviure fins a 20 minuts en les superfícies. Segons anem tocant diferents objectes, transporten gèrmens a les nostres mans, per aquesta raó la rentada de mans ens pot estalviar: malalties diarreiques, malalties respiratòries, paràsits intestinals, infeccions de pell i ulls, grips i altres malalties.

Contaminació de l'aigua i medi ambient

A Prevencontrol som especialistes a analitzar l'aigua, tenim una àmplia experiència en l'anàlisi d'aigües d'aixeta, de rius, o de qualsevol font.

Us volem fer un petit resum dels problemes que poden sorgir i causen la mala qualitat i la contaminació a l'aigua. Ja fa molts anys que el món s’enfronta a processos constants de contaminació de l'aigua. La contaminació de l'aigua està augmentant en els últims anys a escala global, tant de l'aigua dolça com de l'aigua salada de mars i oceans.

Com manipular les verdures i les fruites i prevenir la contaminació

En l'anterior article de Prevencontrol us vam informar de com manipular i conservar la carn i el peix. Avui us volem explicar com manipular les verdures i les fruites per mantenir un estat òptim de les seves propietats i protegir la nostra salut.

Hortalisses i verdures:

Han d'estar exposades: lluïres de terra o qualsevol altre residu per a la seva venda. Estaran classificades per varietats, mides i si escau pel seu grau de maduració. Un cop comprades, les conservarem al refrigerador, al calaix de baix. Dins d'aquesta classe d'aliments, els productes no peribles com llegums, l'arròs o altres llavors, hauran de conservar-se en envasos nets, aïllats d'humitats i d'altres productes que transmetin olors, i verificar que els envasos no estiguin trencats.

Com controlar les plagues amb olis essencials!

S'apropa l'estiu, i amb la calor venen les nostres no-estimades plagues. Avui a Prevencontrol us volem donar uns remeis per mantenir lluny aquests petits intrusos. L'ús d'olis essencials per controlar les plagues és una forma eficaç, sana i sostenible d'espantar insectes i rosegadors.

Conservació d'aliments al refrigerador

En l'últim post us vam parlar de les bones praxis i del temps de conservació dels aliments al congelador per garantir la qualitat i salubritat dels nostres menjars. Avui, a Prevencontrol, volem anar una mica més enllà i parlar de com conservar correctament els aliments al refrigerador.

Prevenció de riscos en la manipulació d'aliments: Carns i peixos

Carns i peixos són ingredients de gran importància en la nostra alimentació. El seu alt nivell de proteïnes ho fan aliments de gran riquesa nutritiva. Però són també els aliments més peribles a causa del seu alt contingut d'aigua, a la seva composició i al seu pH. Aquests factors afavoreixen la contaminació microbiana i l'alteració del producte. Per evitar la seva contaminació i putrefacció s'han de complir unes bones pràctiques de manipulació. És molt important respectar la seva presentació i preservació si volem mantenir la seva qualitat, higiene i valor nutritiu.

La gestió dels residus als restaurants d'Andorra

Des de Prevencontrol volem promoure la bona gestió dels residus als restaurants d'Andorra per fomentar la consciència verda. Aconsellem als restaurants que encara no ho facin, apliquin una estratègia que pot partir dels següents punts:

  • reduir la quantitat de brossa i participar en la lluita medi ambiental per reduir el màxim possible de brossa
  • reduir la quantitat d'aliments que es malgasten en la producció dels plats
  • reduir la quantitat d'aliments que acaben a la brossa, per mala praxi en definir i fer els menús
  • augmentar el reciclatge i la reutilització de diversos materials
  • reduir pèrdues econòmiques.

Conservació dels aliments al congelador amb Prevencontrol

El congelador és avui un electrodomèstic imprescindible a les nostres llars. El ritme frenètic que portem i la necessitat d'organitzar les nostres compres i menjars l'han convertit en un aliat per poder seguir una dieta sana. Però per treure-li el màxim profit, necessitem conèixer el temps que podem conservar els aliments al congelador.

Si ens excedim amb el temps, els aliments perden qualitat tant en textura, gust, aroma o fins i tot les propietats nutricionals. Hi ha aliments que es poden conservar molt de temps però d'altres a penes un parell de mesos per garantir la qualitat i salubritat.

Prevencontrol informa sobre la gestió de residus a Andorra i la correcta gestió de la seguretat per fer servir productes químics

A Prevencontrol som especialistes en la prevenció de riscos i en la manipulació de productes químics perillosos.

Tenim els equips adequats i la formació necessària per manipular, transportar i eliminar els productes de risc.

La identificació del risc químic és el punt de partida per a una correcta gestió de la seguretat i de la salut quan fem servir productes químics. L'etiquetatge és generalment el punt que ens informa sobre el risc d'un producte. Productes com el lleixiu, l'alcohol etílic, l'alcohol de cremar, l'aiguarràs, l'amoníac, les pintures, el salfumant, els llevataques, els combustibles, els insecticides o les coles són productes químics que s'utilitzen en el treball i que majoritàriament són perillosos.

L'escalfament global i les malalties infeccioses

A Prevencontrol ens preocupen per la salut i benestar de les persones i del nostre planeta, per aquesta raó us volem informar d'un debat que ha estat aquests dies sobre la taula al Congrés Internacional de Malalties Infeccioses: les implicacions per a la salut de la sobreexplotació del medi ambient.

L'escalfament global és una realitat, i els paràsits que transmeten més malalties els hi agrada la calor: els mosquits que transmeten moltes de les malalties infeccioses com la febre groga, el Zika, el dengue, la malària o el Chikungunya els hi agrada especialment. Aquestes espècies de mosquits viuen a temperatures entre 25 i 30 graus. I tot apunta al fet que en un futur les epidèmies es multiplicaran arreu del món.