Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto
 Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries: Reglament Govern d'Andorra

Les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries són cada dia més freqüents. Tots coneixem o tu mateix potser pateixes d'una al·lèrgia o intolerància alimentària. Per aquesta raó, és molt important que tots els establiments on se serveixin o venguin menjars informin de forma correcta als seus clients dels productes al·lèrgens que inclouen els seus menjars. Aquests establiments han de seguir el Reglament publicat per Govern d'Andorra. El Reglament relatiu a la informació alimentària facilitada al consumidor fa menció de 14 substàncies o productes (al·lèrgens) que han de declarar-se quan s'utilitzen com a ingredients en un aliment.

Motius per no llençar el menjar

Al món es llença a prop de 1300 milions de tones de menjar a l'any. Podríem dir que es llença una tercera part del menjar que cultivem. Aquesta dada té un gran impacte ambiental, tant, pel que es necessita per cultivar aquests aliments, com per la quantitat d'emissions de gasos que es creen en cremar aquests aliments amb la brossa.

Descobreix les plantes d'interior que milloren la qualitat de l'aire

Des de Prevencontrol us volem informar que existeixen plantes d'interior que milloren la qualitat de l'aire.L'aire dels espais tancats en els quals vivim i treballem conté substàncies tòxiques nocives per a la nostra salut.

Ens envoltem de diferents productes que emeten toxines com dissolvents, desinfectants, pintures, ambientadors, insecticides, tintes per a impressores i fotocopiadores, cola, vernissos, i molts altres productes amb origen petroquímic.

Pros i cons dels aliments transgènics

Afegint de manera artificial gens a una espècie d'aliment, obtenim aliments transgènics. Així s'obté el mateix aliment, però amb informació afegida d'un altre organisme. Mitjançant tècniques d'enginyeria genètica i biotecnologia, s'obtenen aliments amb qualitats particulars, no pròpies de la dita espècie d'aliment. En teoria, avui en dia, en molts països, els aliments transgènics passen estrictes controls dels quals només aproven els que s'han demostrat innocus per al consum i medi ambient, en teoria. La introducció d'aquests aliments ha provocat molt debat respecte als seus perills i beneficis.

Deshidratació d'aliments

En altres posts us hem parlat de diferents mètodes per una bona conservació d'aliments, però avui volem aprofundir en la deshidratació dels aliments per conservar-los de forma saludable. Aquesta forma de conservació d'aliments es fa servir des de l'antiguitat. La base consisteix a treure l'aigua per evaporació. Tradicionalment es fa mitjançant la calor solar i el vent. Sense l'aigua s'aconsegueix eliminar la proliferació de microorganismes com bacteris, llevats i fongs. Els bacteris i microorganismes de l'interior dels aliments i procedents de l'aire necessiten aigua en l'aliment per créixer. També crea una capa exterior dura, ajudant a evitar que els microorganismes penetrin en els aliments. Antigament es feia servir aquest mètode per disposar de certs aliments de temporada durant tot l'any.

Contaminació de l'aigua i medi ambient

A Prevencontrol som especialistes a analitzar l'aigua, tenim una àmplia experiència en l'anàlisi d'aigües d'aixeta, de rius, o de qualsevol font.

Us volem fer un petit resum dels problemes que poden sorgir i causen la mala qualitat i la contaminació a l'aigua. Ja fa molts anys que el món s’enfronta a processos constants de contaminació de l'aigua. La contaminació de l'aigua està augmentant en els últims anys a escala global, tant de l'aigua dolça com de l'aigua salada de mars i oceans.

Una construcció verda és possible

La construcció és un àmbit que deixa un gran impacte al nostre medi ambient. La construcció convencional canvia espais completament, reduint els espais naturals i substituint-los per ciment i quitrà. Però avui en dia, la construcció verda i sostenible està creixent i a Prevencontrol us podem ajudar a fer-la possible. Que podem fer per reduir l'impacte negatiu en el nostre entorn?

Alternatives a les bosses de plàstic per llençar la brossa

Són vàries les alternatives a les bosses de plàstic per llençar la brossa. En l'últim post vam parlar de la presència del plàstic en l'aigua i avui volem plantejar alternatives per substituir les bosses d'escombraries de plàstic que tots fem servir per alternatives ecològiques. Però aquest és un difícil repte amb els mitjans de recollida que tenim actualment per aquesta raó us informem dels tipus de bosses de brossa existents i els seus pro i contres per a que pugueu decidir vosaltres.

Conservació d'aliments al refrigerador

En l'últim post us vam parlar de les bones praxis i del temps de conservació dels aliments al congelador per garantir la qualitat i salubritat dels nostres menjars. Avui, a Prevencontrol, volem anar una mica més enllà i parlar de com conservar correctament els aliments al refrigerador.

Com netejar el florit sense l’ús de tòxics

Tots coneixem les taques tant desagradables que deixa el florit a les nostres cases. Netejar el florit sense l’ús de tòxics no sols és possible, sinó també recomanable. En aquest article veurem com fer-ho.

El florit és un tipus de fong que apareix a l’aire a  zones fosques i humides. També el trobem en aliments com el formatge rocafort, aquest apte  pel consum humà. A diferència del florit dels aliments, aquell que surt a casa nostra pot resultar tòxic, amb el que el millor és retirar-lo sense afegir més tòxics a l’ambient.

Ingerim plàstic al beure aigua?

El plàstic ens envolta, el trobem a tot arreu i per això un estudi recent, realitzat per l'organització Orb Media i la State University de New York, ha analitzat l'aigua d'ampolla que bevem diàriament. Han fet un estudi d'11 de les marques més venudes de 9 països diferents. En total 259 ampolles d'aigua han sigut analitzades per recercar partícules de plàstic.

Conservació dels aliments al congelador amb Prevencontrol

El congelador és avui un electrodomèstic imprescindible a les nostres llars. El ritme frenètic que portem i la necessitat d'organitzar les nostres compres i menjars l'han convertit en un aliat per poder seguir una dieta sana. Però per treure-li el màxim profit, necessitem conèixer el temps que podem conservar els aliments al congelador.

Si ens excedim amb el temps, els aliments perden qualitat tant en textura, gust, aroma o fins i tot les propietats nutricionals. Hi ha aliments que es poden conservar molt de temps però d'altres a penes un parell de mesos per garantir la qualitat i salubritat.