Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto
Serveis_Prevencontrol

Fa més de 20 anys que Prevencontrol lidera el sector de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentària a Andorra  Amb la pandèmia, el nostre departament d’higiene ambiental també he rebut moltíssimes sol·licituds. Avui volem fer un petit resum de tots els serveis que t’oferim!

Setmana_prevencio_residus

Del 20 al 28 de novembre tindrà lloc la tretzena edició de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que enguany posa èmfasi en el binomi comunitat circular, comunitat sostenible, i en treballar plegats per un planeta sense tants residus. L'objectiu d’aquesta setmana és organitzar, a nivell europeu, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Malbaratament menjar

Aquesta setmana s’ha celebrat a Andorra el Dia Internacional de Conscienciació sobre la pèrdua i malbaratament d’aliments. Per això, avui us portem alguns consells perquè puguem reaprofitar els aliments a casa, en el nostre dia a dia i en moments de grans celebracions familiars, com puguin ser els Nadals, que aviat ja son aquí.

Prevenció_residus

Parlàvem la setmana passada en el blog de la gestió sostenible dels residus, un dels serveis que oferim des de Prevecontrol. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, del 20 al 28 de novembre, tenen lloc arreu d'Europa i també a Andorra un munt d’activitats adreçades a conscienciar a la població.

Malbaratament menjar

Actuar contra la crisi climàtica, tema de candent actualitat per la proximitat de la Cimera del Clima de Glasgow, passa segons els experts per fer un canvi en els nostres hàbits alimentaris. De fet, cal canviar la totalitat del sistema alimentari per fer front a la crisi climàtica, tan al final de la cadena, com a l’inici, canviant el model de producció alimentària.

Mosquit tigre

Parlàvem el passat mes d'agost, coincidint amb el Dia Mundial del Mosquit (el 20 d’agost), que el 80% dels mosquits tigre es crien a casa i que al 2020 la població d’aquest insecte s’havia duplicat, sobretot a causa de la pandèmia. Ara, una empresa espanyola ha creat uns adhesius per mantenir-lo a ratlla. 

Tractament_residu

Un dels serveis que oferim a Prevencontrol és el de gestió de residus, encarregant-nos, entre d'altres coses, del transport d'aquests. És un servei que permetrà a les empreses del país  tractar i gestionar els residus generats correctament. La prevenció i reducció de residus, però, ha de ser la primera prioritat en l'àmbit de la gestió de residus.

Medi_Ambient

Amb la pandèmia, i l'aturada de l'activitat arreu del món a causa del confinament, vam veure com els nivells d'emissions de CO₂ disminuïen dràsticament a tot arreu. Actualment, però, les xifres ja s'han recuperat, arribant a nivells encara més alts. Una situació que va en detriment de la reducció de l'escalfament global. Aquestes dades han alertat als científics que asseguren, aquest nou Dia Mundial de la Protecció de la Natura, que hem de tenir més cura que mai del nostre planeta.

Plagues_tardor

Amb la tardor, arriben nous insectes i noves plagues que hem d’anar vigilant, no es converteixen en un problema major. Ja sabem que l’estiu, amb la calor i la humitat, és una de les èpoques de l’any més conflictives, però les condicions encara son ara favorables perquè vagin apareixent les noves plagues de tardor, algunes d’elles força perilloses.

Emissions diòxid de carboni

La Cimera de Glasgow ha protagonitzat aquests dies l'atenció mediàtica. Una important cita que ha deixat de moment un nou esborrany de l'acord, que elimina la petició per reduir el consum de carbó i només convida als governs perquè redueixin les emissions de gasos que estan provocant el canvi climàtic.

Plagues_rates

Sempre s'ha lluitat contra les plagues, però els experts asseguren que el canvi climàtic pot accelerar o expandir la seva propagació. I amb la propagació de les plagues, creix el nombre de malalties. El canvi climàtic pot afectar la mida de la població, la taxa de supervivència i la distribució geogràfica de les plagues. I amb elles, el desenvolupament i distribució geogràfica de les malalties.

Tràfic_contaminació

Aquesta setmana s'ha celebrat el Dia Mundial Sense Cotxes, una efemèride emmarcada en la Setmana Europea de la Mobilitat que ha mostrat com, lluny de la visió més optimista, es repetien els carrers de ciutats europees plens de cotxes.