Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto
Desinfecció

Fa uns dies parlàvem de com evitar que les formigues ens envaeixin o d'aplicar totes les mesures possibles perquè les paneroles no ens donin una sorpresa quan entrem a la cuina! De plagues hi ha de molta mena, però des de Prevencontrol incidim sobretot en prioritzar les mesures preventives, quan la plaga encara no existeix.

Higiene alimentaria

Des de Prevencontrol assessorem empreses que ofereixen serveis de restauració i alimentació pel que fa a la higiene i conservació dels aliments. La normativa alimentària obliga a les empreses del sector a garantir la higiene dels aliments emprant sistemes de control reconeguts. Però aquests procediments s’han d’aplicar en totes les fases de la cadena alimentària: preparació, fabricació, transformació, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, manipulat, i venda o subministrament al consumidor. Coneguem, però, què hem de tenir en compte a casa

Dia Mundial Aigua

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua (22 de març), des de Prevencontrol volem donar-te alguns consells per estalviar i tenir cura de l’aigua, un element imprescindible per a la vida que no tothom té tant a l’abast com nosaltres.

Gestió_residus

El reciclatge d’envasos que es fa a les llars d’Espanya ha crescut un 12,3% el 2018. Es tracta d’un dels majors avenços produïts en 22 anys d’història de reciclatge d’aquests residus al país veí.

Tèrmits_invasió

Molts dels elements que conformen la nostra llar, o molts dels objectes que hi tenim, són de fusta: bigues, terres, revestiments, portes, mobles… Ens poden semblar eterns si els cuidem o si es tracta de materials de bona qualitat. Però la fusta s’enfronta a agents destructors que poden malmetre-la considerablement o destruir-la completament.

Piles_residus_llar

Malgrat cada vegada hi ha més conscienciació envers seleccionar els residus que fem a nivell particular (gràcies a les importants campanyes de recollida selectiva per potenciar la separació d’aquests materials a casa), hem de ser conscients que a les llars també es generen residus perillosos i que mai han de tirar-se a les escombraries, encara que sigui l’opció més còmoda.

Evitar paneroles

És un dels insectes que provoca més rebuig. No només són desagradables, sinó que poden ocasionar problemes de salut. Les paneroles transmeten malalties i poden contaminar els nostres aliments. Acostumen a sortir del seu amagatall durant la nit, quan no noten la nostra presència, per això ens hem de desfer d’elles com més aviat millor.

Pla nacional de Residus 1

El Govern d’Andorra en funcions ja prepara el que seran les bases del nou Pla nacional de Residus, aprovat al 2001, però revisat per tercera vegada al 2016, on es va establir que els seus objectius establerts es revisarien cada cinc anys.

Els objectius marcats per al Pla nacional de Residus en vigor (pel període 2017-2020) ja s’han complert i ara la mirada està posada en elaborar un pla de gestió per a l’eliminació progressiva dels materials d’un sol ús.

Nova web prevencontrol

Des de Prevencontrol hem volgut estrenar 2019 amb una nova imatge per a la nostra pàgina web, conscients que es tracta de l’aparador de tot allò que fem. Aquest nou disseny permet una navegació molt més intuïtiva, facilitant des d’un punt de vist molt visual conèixer de forma ràpida, directa i concisa els serveis que oferim.

Invasio_formigues

Una invasió de formigues pot arribar a ser un mal de cap considerable. El primer que hauríem de tenir en compte sempre són una sèrie de mesures preventives, molt fàcils d’aplicar, i que us vàrem explicar en aquest article. Entre elles, gestos quotidians i bàsics com tancar hermèticament finestres i portes, evitar deixar restes de menjar i vigilar especialment cuines i zones amb humitat on s’emmagatzemin aliments.

control plagues rates

Coneixíem aquesta setmana com una plaga de rates al camp de futbol de l’Àliga (Barcelona), on s’entrenen equips de futbol base del Club Esportiu Europa, està portant de corcoll als responsables de les instal·lacions i als pares dels joves que hi entrenen.

L’envàs sí que importa!

En el moment d’anar a fer les nostres compres hem de ser conscients de la brossa que es genera com a conseqüència dels envasos. Per aquesta raó quan hem d’escollir entre dos productes iguals, que venen en diferents envasos, és bo que sapiguem quin escollir per fer el menys mal possible al medi ambient.

No és el mateix una salsa de tomàquet en tetrabric, que una, en envàs de vidre. El de vidre es reutilitza i/o recicla de manera infinita però el tetrabric entra al cicle de downcycling o infra-reciclatge. El downcycling transforma els residus en altres materials de menys valor.