Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto
Perdua_aus

Un informe assegura que la meitat de les espècies d'aus del planeta estan en declivi. Actualment, hi ha 11 mil espècies d'aus al món i un 49% està patint un important declivi en les seves poblacions. Es podria dir, doncs, que una de cada vuit aus al món està amenaçada.

analisi_superficies

A Prevencontrol volem protegir el teu medi ambient i la teva alimentació dels riscos que causen els microbis, paràsits i animals nocius. Per això, garantim el millor servei amb un equip humà format sota les premisses d'un sistema de Control Integrat d’Higiene alimentària i de Plagues, que ofereix rapidesa, eficàcia i qualitat del servei.

Conserves_rebost

La setmana passada parlàvem dels errors que cometem a l'hora de congelar els aliments i de quant de temps aguanten aquests al congelador. Però, quins són els aliments que no és necessari que congelem i que podem emmagatzemar durant molt de temps al rebost. Avui, en parlem!

Nombre_formigues_al_mon

Voleu saber quantes formigues hi ha al planeta? Un equip d’investigadors de la Universitat de Hong Kong ho han calculat en un estudi publicat a PNAS (Proceedings of the National Academies of Sciences), en el qual s’assegura que n’hi ha uns 20.000 bilions, és a dir, 2,5 milions per persona. El pes de totes elles suposa, segons l’estudi, un 20% del pes de tots els humans del planeta.

monarca_extincio

En un article anterior parlàvem de la importància de les papallones com a indicadores de la nostra qualitat ambiental. Tant les papallones com els insectes en general tenen un gran valor -proporcionen molts beneficis mediambientals, incloent-hi la pol·linització i el control natural de plagues- i en els darrers 16 anys s'han perdut ja el 45% de les papallones.

aliments_congelador

Congelar els aliments és actualment un gran aliat a la cuina. Ens ajuda en el ritme de vida que portem i són també l'aliat perfecte per a evitar la proliferació de patògens en els aliments. Però, encara que sembli fàcil, continuem cometent molts errors a l'hora de congelar i descongelar els aliments. Avui et volem explicar alguns dels errors que fem en tot aquest procés i donar-te alguns consells per mantenir un bon ordre a la cuina i al nostre congelador!

Vespa_orientalis

Es descobria fa uns dies a les instal·lacions del port de Barcelona un rusc de vespa oriental, una espècie que pot tenir un impacte ecològic important per a les espècies natives d'insectes o l'apicultura. Es trobaven a la caixa de la persiana d'una oficina a l'edifici de mercaderies perilloses del port i els experts creuen que van aconseguir capturar a tots els exemplars de la vespa, uns 200. Es tracta del primer rusc detectat a Catalunya de la vespa oriental (Vespa orientalis).

papallones

Apareixia als mitjans de comunicació andorrans fa uns dies la importància de cuidar els ecosistemes per evitar la pèrdua de les papallones. Hi ha moltes raons per les quals les papallones, tant les diürnes com les nocturnes, són importants. Tenen valor per si mateixes, però a més són excel·lents indicadors de la qualitat ambiental.

Varroa_destructor

Saps que és el Varroa destructor? Es tracta d'un àcar (aràcnid molt petit) que ataca específicament a les abelles de la mel, provocant una malaltia denominada varroosi. És la principal malaltia que actualment afecta les abelles i està estesa per la major part de les zones amb apicultura del món.

Economia_circular

Andorra engegava abans de l'estiu una campanya de comunicació per sensibilitzar a la població sobre la necessitat de tendir com a una economia molt més circular, on es trenca amb la dinàmica del temps de vida curt dels productes, que després d'un sol ús es tiren. Amb l'economia circular es busca aconseguir tancar el cicle de vida dels productes i els serveis, prioritzant els criteris de la reutilització i l'optimització. Per tant, tendir cap a un consum responsable i sostenible.

Restauracio_sense_gluten

Voleu obtenir el segell d'establiment de restauració sense gluten? Prevencontrol ajuda als restaurants que ho desitgin a preparar, adequar i implementar tots els protocols i processos per obtenir aquest segell a través d'un pla de control de proveïdors, d'un pla de control d'al·lèrgens, identificant i prevenint els punts de contaminació i definint els processos d'elaboració.

Rates_a_Barcelona

La Ciutat Comtal ha hagut de reforçar la vigilància per limitar la població de rosegadors i rates, ja que ara a l'estiu, amb les altes temperatures, hi ha una major presència de plagues. De fet, els experts ja han avisat que aquest estiu s'espera un augment de la presència tant de rosegadors i paneroles com també de mosquits respecte a anys anteriors.