Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto
Medi_ambient_i_escola

A punt d'iniciar-se un nou curs escolar -en un any que tornarà a ser força atípic per la pandèmia-, avui parlem d'algunes petites accions que es poden portar a terme des dels centres escolars per preservar el medi ambient. Unes accions que, per petites que siguin, ens ajudaran a propiciar el benestar de les futures generacions.

Segell_sense_gluten

Prevencontrol ha estat escollida per l’Associació de Celíacs d’Andorra (ACEA) com a empresa certificadora del “Segell Restauració Sense Gluten”. Gràcies a aquest segell, molts establiments podran acreditar degudament l’oferta d’un servei sense gluten i s’afavorirà que les persones celíaques puguin anar a menjar al restaurant sense cap risc.

residus_llar

Un dels nostres serveis és la gestió de residus, des de carnis o sanitaris, fins a tòxics o perillosos. A casa, també generem residus perillosos, tant per nosaltres com pel medi ambient, amb els quals hem de tenir molta cura. Avui volem explicar-vos quins son aquests i fer una crida a una major conscienciació envers el tractament que fem a les nostres llars de molts d'aquests residus generats en el nostre dia a dia.

Congelar_aliments

Fer ús del congelador és una excel·lent manera de reduir el malbaratament d'aliments. També ens facilita la tasca de cuina. Però, com els hem de congelar? Quines són les millors maneres de descongelar? I, sobretot, quant de temps es poden conservar els aliments al congelador? Pensem que la mida de les peces farà variar el temps òptim de conservació i la qualitat.

Plaga_plantes

Enguany hem decidit guarnir el balcó amb diferents plantes o arreglar el jardí plantant diverses flors. Però no ens esperàvem que les plagues fessin acte de presència i en poc més de dues setmanes, els magnífics geranis de la terrassa s’han convertit en troncs marrons i sense vida. Com detectar les plagues de les nostres flors i plantes?

Insectes_habituals

Moltes vegades, identificar de pressa els insectes que puguem tenir a casa, a la nostra comunitat o al nostre local és primordial per poder lluitar contra ells, en cas que hagin esdevingut ja una plaga. Però, quins són els grups d'insectes més comuns, sobretot ara a l'estiu, i com combatre'ls? T'ho expliquem a l'article d'avui.

alerta_mosquit_tigre

Sabies que un 80% dels mosquits tigre es crien a casa? Una zona que sempre té un petit bassal, aigua al costat de la piscina, un test sense cap planta amb una mica d'aigua embassada o inclús una regadora son els llocs idonis de casa on el mosquit tigre pot reproduir-se. L'any passat, amb l'abandó de moltes segones residències, la població de mosquit tigre es va duplicar a Espanya.

Conservar_aliments_estiu

S'apropa el mes de les vacances per excel·lència, l'agost, un període en què molts de nosaltres som a la platja, sortim, marxem d'excursió i que, per tant, no estem tan pendents de cuinar i mengem a deshora, fent plats més lleugers i frescos, i moltes vegades preparant els menús per emportar-nos-els. Amb la calor és molt important conservar bé els aliments per mantenir-ne totes les propietats!

Tèrmits_atac

La fusta pot patir sovint l'atac d'agents destructors que disminueixen la seva resistència mecànica. Els principals enemics de la fusta són els fongs i els insectes xilòfags, contra els quals es lluita amb prevenció, estudis d'activitat i l'aplicació, per part d'especialistes com Prevencontrol, de productes i tècniques d'aplicació específiques en fusta i subsòl.

analisi_aigua

A Prevecontol disposem de laboratori on realitzem tots els nostres estudis i anàlisi de diferents elements i espais, com superfícies, edificis, aliments o, per exemple, aigua. Els nostres serveis de laboratori d'aigües i inspecció cobreixen una àmplia gamma de necessitats de control mediambiental, tant per a les administracions públiques, com per a empreses i particulars.

Edifici_malalt

Segur que has sentit a parlar dels edificis malalts. Son aquells espais que compten amb algunes deficiències, com sistemes de ventilació insuficients o inexistents, mala distribució de l'aire, la selecció de material de construcció de baixa qualitat, la ubicació en zones amb elevada contaminació ambiental... Les conseqüències que poden provocar són migranyes, irritació de les mucoses o sensació de fatiga en les persones, entre altres símptomes.

Intoxicacions_alimentaries_estiu

El 60% de les intoxicacions alimentàries es produeixen en els mesos de més calor. Per això, ara que estem a punt d’entrar a l’estiu, us deixem algunes recomanacions en la preparació i manteniment dels aliments (així com hàbits de consum) que us poden ajudar a evitar-les.