Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Gestió_residus

El reciclatge d’envasos que es fa a les llars d’Espanya ha crescut un 12,3% el 2018. Es tracta d’un dels majors avenços produïts en 22 anys d’història de reciclatge d’aquests residus al país veí.

Durant l’any passat, es van dipositar als contenidors grocs i blaus un  total de 1.453.123 tones d’envasos de plàstic, llaunes, bricks, i envasos de paper i cartó. Com a mitjana a tot el país veí, cada persona va dipositar l’any passat als contenidors grocs 15,7 quilos d’envasos de plàstic, llaunes i bricks. Al contenidor de paper, la mitja va ser de 18,1 kg d’envasos de paper i cartró separats pel seu posterior reciclatge per a cada individu.  

Augmenta la conscienciació ambiental

L’augment de la consciència ambiental dels ciutadans i la creixent preocupació per la contaminació causada pel plàstic abandonat semblen haver estat dos dels factors que han propiciat aquest canvi de dinàmica. De fet, l’augment de la recollida selectiva va ser el 2018 molt superior a l’augment del consum d’aquest tipus d’envasos. Sembla que l’increment del nombre de contenidors als carrers ha ajudat a millorar la recollida selectiva. 

Els experts asseguren que aquestes xifres de recollida eviten l’emissió a l’atmosfera d’1,6 milions de tones de CO₂ i l’estalvi de 20,3 milions de metres cúbics d’aigua. Arribar a una societat 100% recicladora és un gran objectiu que pot començar per la reducció de la producció d’envasos, per fer-los més sostenibles i més fàcilment reciclables. 

Què hem fet a Andorra?

A casa nostra, els objectius marcats pel Pla nacional de Residus en vigor ja s’han complert, aconseguint al 2018 el reciclatge del 50% de residus urbans. En els últims anys, ha millorat la recollida selectiva de les principals fraccions: el reciclatge del vidre ha pujat un 6,5%, els envasos un 18,9% i el paper i cartó un 3,7%. D’altra banda, la utilització de les bosses de plàstic d’un sol ús va caure un 17% (es van utilitzar 550.000 bosses de plàstic menys). Malgrat les dades positives, Govern d’Andorra està preparant una campanya per sensibilitzar tant als ciutadans com les superfícies comercials per aconseguir eliminar al cent per cent les bosses de plàstic. De fet, un dels objectius ara a posteriorii de l’administració és elaborar un pla de gestió per a l’eliminació progressiva dels materials d’un sol ús. 

Des de Prevencontrol proposem un servei de gestió de residus (som transportistes de residus registrats i autoritzats pel Govern d’Andorra) a través del lloguer i venda de contenidors especials, la recollida i el transport del residu i la gestió de residus tòxics, sanitaris, carnis o perillosos.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte