Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Plagues_tardor

Amb la tardor, arriben nous insectes i noves plagues que hem d’anar vigilant, no es converteixen en un problema major. Ja sabem que l’estiu, amb la calor i la humitat, és una de les èpoques de l’any més conflictives, però les condicions encara son ara favorables perquè vagin apareixent les noves plagues de tardor, algunes d’elles força perilloses.

Animals i insectes que poden envair les nostres cases 

Malgrat que anem deixant pas al fred, la pluja i aviat la neu, hem de continuar alerta amb les possibles plagues que puguin sorgir a partir d’ara. De fet, el canvi climàtic està alterant molts dels cicles de vida i provocant que encara sigui habitual certa presència d’insectes típics més de l’estiu. 

Actualment, alguns animals poden trobar en la nostra llar l’entorn òptim per niar al voltant dels mesos de setembre i desembre. És el cas dels rosegadors i dels coloms. Les rates i els ratolins es poden trobar molt bé ara a l’interior, però també als jardins, per tant les plantes encara poden estar exposades a ells. D’altra banda, els coloms tenen el seu pic de reproducció a la primavera, però també ara a la tardor. Son molt empipadors perquè son bruts i poden causar diverses malalties. 

La processionària del pi, d'altra banda, és un insecte lepidòpter que habita a la conca mediterrània i és una important plaga per a algunes espècies d'arbres, sobretot pins. Des del setembre i a l’octubre, les erugues surten dels ous i comencen a alimentar-se del pi. Aquestes poden crear urticàries i al·lèrgies a persones i mascotes. 

Les sinxes al llit sí que poden ser un maldecap. Acostumen a arribar a la tardor, però amb intenció de quedar-se tot l’hivern! Com desfer-se d’elles? La detecció precoç de les xinxes és molt important, tant a nivell particular com en de la indústria hotelera, per exemple (si detectes taques marrons a les fulles de les plantes, pren mesures). Si ja són aquí, el millor remei és optar per un tractament especialitzat i en un expert en control de plagues per eliminar el problema d’arrel. Penseu que és necessari el disseny d'un pla d'actuació específic per a cada insecte, ja que no reuneixin les mateixes característiques biològiques (alimentació, reproducció, patrons de conducta, etc.).

I els cargols, que surten en grans quantitats sobretot en època de pluges, s'han de prendre seriosament! Son també un maldecap pels pagesos, que veuen com les collites poden ser malmeses completament per aquest simpàtic inquilí. 

És important no oblidar-se, en aquesta època de l’any, de la desinsectació. Totes les nostres accions preventives de desinsectació, desinfecció o desratització, entre d’altres,  segueixen les recomanacions d'un pla de prevenció i de control de plagues, prioritzant el caràcter de les inspeccions, mitjançant l'aplicació localitzada amb productes de baixa toxicitat i específics per a la plaga a combatre. 

Contacteu amb nosaltres en cas de sospitar que podeu patir (o ja esteu patint) una plaga.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte