Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

estacionalitat plagues

El canvi climàtic està sent un factor molt important a l'hora de canviar el comportament de les plagues. Pot augmentar la taxa de supervivència i accelerar-ne la propagació, estenent el seu hàbitat i, per tant, desenvolupant i distribuint geogràficament les malalties.

Què estem fent malament?

Altres factors, com la climatització dels ambients, permeten ja que moltes espècies sobrevisquin durant l'hivern o tinguin una activitat major de l'habitual. Patir les picades dels mosquits en mesos que no son estrictament l'estiu o trobar paneroles pel carrer quan no toca, és cada vegada més habitual. Son situacions que es donen sobretot a l'estiu, quan les temperatures son més altes i les plagues estan en el seu moment àlgid.

Les plagues acostumen a ser estacionals, tenint com èpoques de major incidència a la primavera, estiu, però també a la tardor. Altres plagues, com les de rates, que son mamífers, poden estar al llarg de tot l'any. I, tot i que abans hi havia un descens molt important en l'aparició de plagues als mesos d'hivern, ara moltes d'elles -sobretot d'insectes que eren estacionals-, estan també presents en qualsevol època de l'any. Com dèiem, el canvi climàtic o el confort més gran dels espais interiors fan que puguin estar en disposició de moure's, alimentar-se i reproduir-se en qualsevol època de l'any, tot i que a l'hivern sí que hi ha un descens de l'activitat.

Actualment, a més, s'estan movent més les plagues amb el canvi de temperatures, i aquests canvis fan que algunes espècies sobrevisquin més temps i expandeixin el seu hàbitat en zones que no ho eren abans. El constant moviment de persones i mercaderies, evidentment, també hi té a veure perquè afavoreix que moltes espècies es traslladin d'una zona a altra del planeta amb facilitat.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte