Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Pugó_plagues_plantes

Tots esperàvem la calor per cuidar i gaudir del nostre jardí, però sabíem, malauradament, que amb ella arribarien aquelles plagues que poden fer-nos passar moments de desesperació. Perquè hem de tenir en compte que, si volem mantenir moltes de les plantes del nostre jardí, les hem d'erradicar des del principi! 

Plantes afectades per mil i una plagues

Per a controlar les plagues des del principi, doncs, és bo saber quines són les més habituals. Penseu que tenen una gran capacitat reproductora, de manera que poden espatllar en un moment la feina que portem fent al nostre jardí des de fa temps:

  • El pugó. També conegut com a mosca verda o poll de les plantes, es troba entre les plagues de jardí més prominents del món. Aquests diminuts insectes perforen les tiges de les plantes, per succionar la saba rica en nutrients, privant així a la planta del combustible que necessita per prosperar.
  • Les formigues. Tant formigues com pugó són de les plagues més comunes que infecten els jardins. Entre ells existeix una interacció biològica de la qual els dos en surten beneficiats: el pugó genera aliment per a les formigues i elles les ajuden a evitar els seus depredadors. Si observes al teu jardí l'aparició de formigues, segurament tinguis plantes infectades de pugó.
  • Cotxinilles. Igual que el pugó, però no tan agressiu. Són insectes que s'adhereixen a la tija i fulles de les plantes i, com a bons paràsits, sobreviuen xuclant la saba de les plantes creant malformacions i fent que les nostres plantes s'afebleixin. És important tractar la plaga sense intoxicar a la planta, ni el nostre hort o la nostra llar. Les plagues de cotxinilla són difícils de detectar al principi i es desenvolupen de forma molt lenta.
  • Papallona de gerani. Es va assentar a Espanya a la fi dels anys vuitanta. Es creu que va entrar, procedent de Sud-àfrica, per l'illa de Mallorca. En el seu cicle de vida podem trobar amb quatre fases: ou, eruga, crisàlide i papallona. Si els vostres geranis comencen a tenir mal aspecte (flors, perforats els capolls florals, fulles rosegades, forats d'entrada i sortida en les tiges), potser esteu patint aquesta plaga.
  • Caragols i bavoses. Són un veritable mal de cap pels amants de l'hort. El seu pas per les plantes resulta ser tòxic (a part del que es mengin). Poden arruïnar la nostra collita!

Segons clima i meteorologia, però, les nostres plantes poden veure's afectades per moltes altres plagues.

Si utilitzem pesticides per a eliminar aquestes plagues, aquests poden ser tòxics per a nosaltres. Per això, és recomanable acudir als experts, com Prevencontrol. No ho dubtis i contacta'ns!

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte