Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Els rosegadors, i més concretament les rates, han estat una espècie perseguida per a la seva erradicació durant segles. La seva ràpida capacitat de procreació fa que avui continuï propiciant l’existència de grans plagues, l’erradicació de les quals cada vegada és més sofisticada.

Tècniques d’eliminació

Durant anys s’han anat aprenent i millorant tècniques per poder-se’n lliurar. L’erradicació de les plagues de rosegadors i rates és important per raons econòmiques, estètiques, mediambientals i de salut. Les rates representen un gran problema sanitari (són molt sovint portadores de malalties contagioses i perilloses) i suposen elevades despeses de reparació en infraestructures, públiques i privades. S’estima que causen destrosses al voltant dels 18,3 milions d’euros a nivell mundial. 

L’imminent canvi climàtic produeix també un canvi de flora i fauna als medis que sol beneficiar les rates, ja que la calor fa que el medi sigui més pròsper per a la seva aparició i manteniment, complicant la seva eliminació.

A l’hora d’erradicar les poblacions de rates, han aparegut al llarg dels anys nombroses tècniques per a l’eliminació d’aquests animals. El que és primordial és portar a terme importants tasques de comunicació per tal de conscienciar a la població i que aquesta esdevingui un agent més de cooperació a l’extermini de les plagues. Aquest ha estat el cas d’Alberta, al Canadà, que és un dels únics llocs del món on les tenen a ratlla i la seva presència és molt rara, gràcies a particularitats geogràfiques, a intel·ligents controls de plagues i a un programa governamental vigent des de 1950. Alberta ha apostat per incidir en la col·laboració ciutadana, amb la creació d’un telèfon d’emergència i la col·laboració dels mateixos propietaris de les granges. També han creat una important xarxa de col·laboradors i es fan inspeccions contínues, està prohibit tenir rosegadors com a mascotes i fins i tot s’ha de tenir una autorització per tenir-ne a la universitat per a fins d’investigació.

De fet, a aquesta província del Canadà es detecten una mitjana de dos al mes en zones urbanes i es registra la seva presència en una o dues granges per any. Alberta, amb 4,2 milione de persones i 661.000 km quadrats d’extensió (dues vegades Itàlia) és considerada la zona habitada més gran del planeta lliure d’aquests mamífers.

Mesures preventives

D’entre les mesures preventives, s’ha d’anar amb compte amb la manera en com es gestiona l’emmagatzematge i recol·lecció de les escombraries, i atacar el problema amb rapidesa, per la capacitat de reproducció de les rates. S’ha de vigilar i ser persistents. En aquest sentit, Prevencontrol realitza un control i eliminació de rates i ratolins desenvolupant la metodologia d'inspecció, manteniment i seguiment continu de la problemàtica, i recomanant totes aquelles mesures, passives o actives, que impedeixin l'accés i impedeixin la reproducció de rosegadors en una determinada zona.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte