Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Prevencio_legionella

En els darrers anys s'ha produït a Andorra un increment de l'oferta d'equipaments tècnics que requereixen aigua per funcionar, i de serveis d'allotjament i de lleure en què l'aigua es converteix en l'element principal en el qual es desenvolupen les activitats. Estem parlant d'instal·lacions com centres lúdics termals, piscines i vasos d'hidromassatge o spas d'hotels que poden ser focus per a la proliferació de la legionel·la.

Enfront aquesta realitat, el 2018 el Govern d'Andorra va voler actualitzar el marc regulador existent fins llavors, que feia més referència a les instal·lacions més tècniques, com podien ser les torres de refrigeració, per fer-ho extensiu a la resta d'equipaments i instal·lacions més relacionades amb els serveis i considerades també de risc de proliferació de la legionel·la.

Adaptació a la nova realitat

Per adaptar-se al context i a la realitat actuals, la nova norma té com a objectiu establir les mesures de control i de prevenció que cal implantar per minimitzar, tant com sigui possible, el risc de propagació del bacteri, tant pel que fa al control i la prevenció com pel que fa a la vigilància epidemiològica de la legionel·losi. En aquest sentit, s'han fet habituals els controls que asseguren el compliment les condicions tecnicosanitàries per a la prevenció i el control de la legionel·losi.

El tancament del circuit d'aigua del Centre Esportiu d'Ordino ara fa deu dies en detectar-se valors superiors de legionel·la permesos en el reglament és una mostra més dels resultats d'aquests controls ja habituals en instal·lacions de risc. En aquest sentit, es va prohibir als usuaris del centre esportiu fer ús de l'aigua calenta sanitària, que afecta vestuaris i lavabos.

Què fa la legionel·losi?

Recordem que la legionel·la es pot manifestar de dues maneres: una de més lleu, coneguda com a febre de Pontiac (amb símptomes semblants a la grip) i una de greu, que pot provocar una infecció pulmonar anomenada malaltia dels legionaris, caracteritzada per pneumònia i febre alta que pot arribar a provocar la mort. La millor manera de prevenir la malaltia rau en aplicar mesures de control que minimitzin el risc de proliferació del bacteri a les instal·lacions o els equipaments considerats de risc en les quals es poden produir aerosols. En aquest sentit, és important un disseny correcte de les instal·lacions, un manteniment correcte d'aquestes i una neteja i desinfecció sistemàtica. 

Prevecontrol és una de les empreses d'Andorra encarregada de redactar i implementar plans d'autocontrol, realitzar analítiques d'aigua i assessorar a les empreses en la prevenció, el tractament i el control de la legionel·la en les instal·lacions de risc. Contacta amb nosaltres aquí

 

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte