Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Abelles_pol·linització

Les abelles són essencials per al manteniment dels ecosistemes. De fet, la pol·linització que duen a terme és important per a l’equilibri del medi ambient i la natura. La seva activitat es desenvolupa anant d'una flor a una altra buscant aliment. Es calcula que el 90% de les plantes silvestres i el 75% dels cultius per a consum humà depenen d’aquesta activitat.

Vitals per als cultius

Anant de flor en flor posen en contacte el pol·len dels estams amb els pistils i aconsegueixen que es dugui a terme el procés de pol·linització. És una activitat de la qual no només depèn l'ecosistema, sinó també gran part del sector primari de l'economia i la pròpia obtenció d'aliment per part dels éssers humans. Les abelles no només, doncs, proporcionen productes com la mel, sinó que són una peça vital dins l'ecosistema per al manteniment de la biodiversitat i la producció d'aliments.

No obstant això, des dels anys 60 del segle passat, s'ha produït un descens continuat de les poblacions d'abelles. Actualment, aquesta minva de les comunitats dels insectes pol·linitzadors s'ha tornat encara més alarmant atès que, lluny de frenar-se, s'ha incrementat encara més.

De fet, les abelles s’enfronten a diversos perills que posen en risc la supervivència. D'una banda, hi ha la destrucció del seu hàbitat natural. La desforestació i la urbanització d'àmplies zones constitueix la causa principal d'aquesta destrucció del seu hàbitat, i el mal ús dels pesticides també afecta les abelles. La seva preservació i la del seu hàbitat ens beneficia a tots.

A Andorra hi ha gairebé una cinquantena d’explotacions que es dediquen al cultiu de la mel, però sense el clima més adequat per a aquests insectes, ja que amb les temperatures fredes del Principat i s’hi s’allarguen molts dies, les abelles s’acaben morint. Ara, però, a la primavera, és quan comencen a fer la mel. Després de l’estiu, la mel es treurà dels ruscs, filtrar-la i deixar-la reposar.

Per crear consciència sobre la seva importància (com la de tots els insectes pol·linitzadors), el 20 de maig se celebra el Dia Mundial de les Abelles, i es difonen consells per tal de protegir-les. Sense la seva ajuda, les nostres dietes es tornarien molt menys riques i variades!

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte