Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

La falta d’insectes pol•linitzadors afecta la seguretat alimentària mundial

Molts treballs recents se centren en la disminució d’insectes pol•linitzadors. El més comentat d’aquests darrers, però, parla específicament de les abelles. Això no obstant, pocs estudis analitzen les conseqüències del dèficit potencial de la pol•linització sobre la producció agrícola i la seguretat alimentària en general.

Els cultius pol•linitzats pels insectes proporcionen més d’un terç dels nostres aliments a tot el món. Un equip internacional, amb participació de l’INRA, ha arribat a la conclusió que, actualment, incrementant el nombre i la diversitat de pol•linitzadors, s’augmentaria el rendiment dels conreus en més d’un 20 per cent (de mitjana) a escala mundial. Aquest és el resultat d’un ampli estudi realitzat en 12 països durant 5 anys. Les conclusions s’han publicat a la revista Science. Aquests treballs posen en relleu la importància de l’agricultura a l’hora de millorar la seguretat alimentària mundial i salvaguardar la biodiversitat dels insectes pol•linitzadors.

La humanitat s’enfronta ara a un doble repte, produir aliments per satisfer la major demanda d’una població que no para de créixer i fer-ho de manera sostenible, tant ambientalment com socialment.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte