Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Congelar_aliments

Fer ús del congelador és una excel·lent manera de reduir el malbaratament d'aliments. També ens facilita la tasca de cuina. Però, com els hem de congelar? Quines són les millors maneres de descongelar? I, sobretot, quant de temps es poden conservar els aliments al congelador? Pensem que la mida de les peces farà variar el temps òptim de conservació i la qualitat.

Errors que fem quan congelem o descongelem aliments

No cal descongelar sempre els aliments a temperatura ambient, ni tampoc qualsevol recipient és apte per a aquest electrodomèstic. L'ideal és congelar els aliments el dia en què els comprem; com més fresc està, millor per mantenir la qualitat del producte acabat de comprar. Hem de pensar que quan congelem i descongelem hem d'intentar alterar les propietats dels aliments el mínim possible.

En primer lloc, hem de protegir bé els aliments de camí a casa en bosses aïllants i guardar-los de seguida al congelador. Això sí que ho acostumem a fer, però després, a casa, no sempre s'actua de la millor manera. Per exemple, és important saber que és preferible desar al congelador trossos petits de carn i peix que trossos molt grans, perquè requereixen menys temps de congelació.

Pel que fa al temps que l'aliment roman al congelador, el important és consumir primer el que entra abans. Dependrà de cada aliment i del tipus de congelador, però hi ha taules que ens indiquen el temps de conservació de cada aliment. Tanmateix, no resulta convenient mantenir els aliments més de tres mesos al congelador, per evitar el seu deteriorament.

Hem de tenir en compte també que alguns aliments requereixen més fred que altres. Per això, hem de conèixer quines són les zones més i menys fredes de congelador. De tota manera, cada vegada els termòstats són més fiables i avui dia el fred està ben distribuït per tot el congelador.

És bo etiquetar l'envàs o bossa amb la data i el contingut. És aconsellable, a l'hora de guardar els aliments, utilitzar film transparent, les bosses homologades o, sobretot, els recipients de vidre, que s'hauran d'ajustar a la mida de l'aliment i ser hermètics. L'ideal, però, seria envasar-los al buit. D'aquesta manera s'impedeix que l'alimenta absorbeixi olors i es millora la qualitat de congelació perquè no perd aigua.

Per últim, pel que fa a la descongelació, esperar que els aliments es vagin descongelant al taulell de la cuina a temperatura ambient és un greu error, perquè alimentem els bacteris que contenen. Per descongelar correctament, l'ideal és col·locar el congelat a la nevera la nit anterior o descongelar l'aliment amb aigua de l'aixeta que estigui freda, sempre que l'aliment estigui dins d'un envàs.

És evident que el congelador és un dels nostres millors aliats a la cuina, ja que ens permet tenir disponibles molts aliments i conservar les sobres durant un temps!

Si ets una empresa, Prevencontrol t'ajuda en els protocols d'higiene alimentària

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte