Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

lestiu_i_les_plagues

Tot i que estem tenint un juny i, en general, una primavera molt plujosa, aviat arribarà el bon temps i, amb ell, l'arribada dels paràsits i insectes. Durant els mesos de juny, juliol i agost, hem de conviure també amb les molestes plagues de formigues, mosquits i potser també rates o paneroles, i altres espècies que fan que els nostres dies d'estiu o de descans siguin una mica més incòmodes.

La situació viscuda recentment amb el confinament i el tancament de negocis i empreses provocada per la crisi del coronavirus, a la qual ara començarà a sumar-se temperatures més altes (però que també s'ha vist alterat per les pluges abundant registrades aquests últims dies), poden incidir en la proliferació d'insectes, com el mosquit tigre a la mosca negra. Pensem que durant el confinament, per exemple, molta vegetació també ha crescut, fet que ha motivat l'increment de certes poblacions d'insectes, com podrien ser les paparres.

Sobre el mosquit tigre ja en parlàvem en aquest article, on explicàvem que l'informe "Els riscos vinculats als canvis climàtics i ambientals a la regió mediterrània" presentat a Barcelona el passat octubre, ja evidenciava que la crisi climàtica i ambiental facilitarà la invasió de mosquits. I amb ells, l'increment que es transmetin malalties. I és que, segons aquest informe, les dinàmiques del cicle de vida d'aquestes espècies susceptibles de transmetre malalties i els organismes patògens són molt sensibles a les condicions climàtiques.

Espècies més molestes

Algunes de les espècies que ens poden molestar aquest estiu poden ser les paneroles (que sobretot apareixen a la primavera i estiu, quan la climatologia supera els 20 graus), les rates (que poden transmetre forces malalties), el mosquit tigre, les xinxes, les formigues, etc. Està clar que les altes temperatures seran el millor caldo de cultiu per a aquests i molts més altres insectes.

En el cas de les paneroles, com dèiem, poden transmetre malalties, però durant els mesos d'estiu eliminar aquesta plaga pot arribar a convertir-se en un tema d'especial rellevància per salut, higiene i, en el cas de l'hostaleria, també per qüestions econòmiques. Des de Prevencontrol incidim sempre en la importància de la prevenció per a evitar l'aparició de les plagues. Com en molts altres aspectes, la prevenció sempre és fonamental. En cas de detectar a casa o a la nostra empresa una plaga, sempre és millor contactar amb professionals, com és el nostre cas, per aplicar mesures preventives quan encara no existeix plaga, per elminar-la definitivament i d'un sol cop quan la tenim mitjançant processos de desinsectació, i per portar a terme inspeccions continuades per a gaudir d'una situació controlada en tot moment.

Penseu que és necessari el disseny d'un pla d'actuació específic per a cada insecte, ja que no reuneixin les mateixes característiques biològiques (alimentació, reproducció, patrons de conducta, etc.). Contacteu-nos en cas de sospitar que podeu patir una plaga o si, malauradament, ja sabeu que l'esteu patint.

 

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte