Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Reciclatge_circular

Les persones estem cada vegada més sensibilitzades en cuidar el medi ambient i en aplicar hàbits molts més sostenibles en el nostre dia a dia. Campanyes com la presentada aquesta setmana pel Govern d'Andorra busquen precisament promoure l'economia circular entre la ciutadania i acompanyar-la en el seu canvi d'hàbits per abandonar progressivament l'actual model lineal.

Nova llei d'economia circular

Es preveu aprovar la nova llei aquest estiu del 2022, per això prèviament el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Govern d'Andorra llança una campanya de sensibilització sobre els objectius de la llei centrada en hàbits de consum més sostenibles. És una acció emmarcada en els diversos actes que ha impulsat el Ministeri per celebrar la Setmana del Medi Ambient.

La voluntat de l'administració és que la gent conegui què és l'economia circular i quins són els canvis d'hàbits que es poden dur a terme de forma individual per avançar en aquesta línia. Accions com evitar el malbaratament alimentari, tendir cap a un consum responsable, introduir el concepte de reparar abans de llençar, estalviar l'aigua o reduir el consum de plàstic d'un sol ús són algunes de les accions que defineixen aquest model circular, que fuig del concepte lineal de produir, usar i llançar. Per això, la prohibició dels plàstics d'un sol ús, el foment del reciclatge, la mobilitat sostenible o la reducció de residus són claus en la llei d'economia circular.

Actualment, el temps de vida dels productes és molt curt i quan aquests ens deixen de ser útils, els tirem. El concepte d'economia circular sorgeix per trencar aquesta dinàmica amb la finalitat d'aconseguir tancar el cicle de vida dels productes i els serveis, prioritzant els criteris de la reutilització i l'optimització.

Pensem que l'actual model de consum és responsable del 90% de les problemàtiques mediambientals i el ciutadà pot fer moltes accions en l'àmbit individual per a millorar aquesta situació. Precisament, l'objectiu de la campanya és informar-lo d'aquestes accions concretes que pot portar a terme, de les quals moltes vegades no n'és conscient, segons han explicat els responsables de la campanya. I acompanyar-lo en el canvi de model!

D'altra banda, per al sector empresarial s'ha previst un programa d'ajuts equivalent a 150.000 euros. La finalitat és donar suport a iniciatives dirigides a l'economia circular.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte