Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Invasió_mosquits

La crisi climàtica i ambiental facilitarà la invasió de mosquits. I amb ells, l’increment que es transmetin malalties. Així ho evidencia l’informe “Els riscos vinculats als canvis climàtics i ambientals a la regió mediterrània”, que es va presentar el passat 10 d’octubre a Barcelona.

Aparició de més plagues

Entre aquestes “advertències”, destaca la possible alarmant aparició de més plagues de mosquit tigre, la picada del qual és força més incòmode. En aquest sentit, l’informe (encarregat a científics per la Unió per al Mediterrani) assenyala que el canvi i l'escalfament climàtic afavoreix la potencial transmissió de malalties inoculades per mosquits, en potenciar que es donin al planeta successos climàtics extrems, com per exemple inundacions. Segons l’informe, les dinàmiques del cicle de vida d’aquestes espècies susceptibles de transmetre malalties i els organismes patògens són molt sensibles a les condicions climàtiques.

Als darrers anys, segons s’especifica, s’han donat alguns casos de transmissió autòctona de dengue a Croàcia, França, Itàlia o Espanya (s’han detectat casos, pocs, a Múrcia i Barcelona). La malaltia causada pel virus del dengue es contrau per la picada de mosquits infectats, mosquits femella, i és dona predominantment a les àrees urbanes i periurbanes. És una malaltia endèmica a la major part dels països tropicals i subtropicals, però a Europa, la possibilitat d’enfrontar-se a un brot de dengue ja és un fet. La transmissió local es va notificar per primera vegada a França i Croàcia l’any 2010 i en tres països europeus més es van detectar casos importats. A Catalunya anualment es registren casos importats en viatgers que retornen de zones endèmiques.

L’informe alerta de la dificultat, per part dels experts, de calibrar tota la gravetat de les conseqüències del canvi climàtic i la distribució de malalties infeccioses, i dedica bona part de les seves pàgines a abordar l’abundant i complexa successió de fenòmens que desencadenen el canvi climàtic, i que afecten i afectaran àmbits com la seguretat alimentària i la salut humana o la dels ecosistemes del planeta.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte