Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Ingerim plàstic al beure aigua?

El plàstic ens envolta, el trobem a tot arreu i per això un estudi recent, realitzat per l'organització Orb Media i la State University de New York, ha analitzat l'aigua d'ampolla que bevem diàriament. Han fet un estudi d'11 de les marques més venudes de 9 països diferents. En total 259 ampolles d'aigua han sigut analitzades per recercar partícules de plàstic.

Els resultats de les mostres analitzades han donat com a resultat que el 93% de l'aigua de les ampolles analitzades contenien micro plàstic. No s'ha pogut definir una pauta de la presència del plàstic a l'aigua d'ampolla, ja que aigües de les mateixes marques i mateixos lots d'envasat contenen diferents quantitats de micro plàstic. Però la conclusió que només el 7% de les aigües no contenia plàstic ha sigut una desagradable sorpresa. Els tipus de plàstics trobats s'han trobat polipropilè, niló i politereftalat d'etilè (PET), usat per fer taps d'ampolles. De mitja, els investigadors van trobar en les ampolles d'un litre d'aigua 10,4 partícules d'una mesura propera als 0,10 mil·límetres.

Aquestes dades han sigut comparades amb un estudi recent, en el que l'aigua d'aixeta es va analitzar per controlar la presència de plàstics, i la comparació a donat com a resultat que l'aigua d'ampolla conte més partícules de micro plàstic que el de l'aixeta. En el 90% dels casos, l'aigua d'ampolla conté més plàstics que la de l'aixeta. I a més la quantitat de plàstics és significativament més elevada, el doble concretament.

L'origen del plàstic dels dos tipus d'aigua són també diferents. En l'aigua de l'aixeta, podem trobar fibres, per exemple, que segurament provenen de la roba sintètica que netegem. En l'aigua embotellada, l'origen ve del procés de l'envasat i l'envàs mateix.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte