Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Tractament residus

Un dels majors problemes als quals s'enfronta la societat avui dia és la gran quantitat de residus que produïm. Gestionar els residus correctament i fer-ne una primera selecció des de casa és de vital importància per a la posterior gestió i eliminació de totes aquestes deixalles. Ha de ser una prioritat tant en l'àmbit domèstic com també en l'àmbit empresarial.

Empreses especialitzades

Independentment del sector o tipologia de residus que es poden produir a les empreses durant el seu procés productiu, i de la quantitat o perillositat d'aquests, han de ser entregats a empreses especialitzades de gestió de residus.

A Prevencontrol som transportistes de residus registrats i autoritzats pel Govern d'Andorra i proposem tota mena de serveis per a la gestió dels residus: lloguer i venda de contenidors especials (estancs, homologats, desinfectats...); fem la recollida i transport del residu; i gestionem els residus tòxics, sanitaris, carnis, perillosos, etc.

Un centre de tractament de residus

El Centre de Tractament de Residus d'Andorra (CTRASA) s'encarrega de gestionar els residus que generem a Andorra reciclant-los o valoritzant-los energèticament, és a dir, incinerant-los recuperant l'energia dels residus amb la màxima eficiència possible. De fet, des d'aquesta instal·lació i amb aquesta mesura s'arriba a produir el 6 % de l'electricitat que es consumeix a Andorra. I és que amb unes 3.500 tones de residus mensuals es pot arribar a generar energia per subministrar diàriament a més de 1.500 llars.

El fet de donar un nou ús a aquests residus que ja no en tenien fa que es pugui parlar d'economia circular i, per tant, de sostenibilitat. En el tractament de residus que es porta a terme, però, sempre es prioritzarà en primer lloc la prevenció com a opció més adequada, seguida de la reutilització, el reciclatge, la valorització energètica i l'eliminació.

La valorització energètica contribueix també a la protecció ambiental evitant el dipòsit de residus en abocadors i substituint els combustibles fòssils per a la producció d'energia, amb la qual cosa es redueixen les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle. El CTRASA té un punt educatiu amb tota la informació sobre el seu funcionament.

En aquest centre també es disposa de la deixalleria, un servei que s'ofereix a comerços, oficines, tallers i petites indústries amb llicència d'activitats econòmiques de tot el Principat d'Andorra, als comuns i també als particulars de la parròquia d'Andorra la Vella. Si voleu conèixer com funciona una deixalleria i els tipus de residus que s'hi poden portar, podeu clicar aquí

En cas de necessitar gestionar els residus de la vostra empresa, a Prevencontrol som líders a Andorra en gestió de residus especials. Una de les nostres missions és protegir a l'home, la seva alimentació i el seu medi ambient.

Deixalleria

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte