Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Saps com estalviar en la teva compra a Andorra?

Estalviar en menjar és sostenible. Avui a Prevencontrol us donarem uns consells que faran que estalvieu diners amb les compres dels vostres menjars i a més sigueu més sostenibles.

El primer consell que us donem és elaborar una llista de la compra i comprar segons la llista. Si comprem sense cap mena d'organització, tendim a comprar aliments que finalment no fem servir i es fan malbé, o a comprar part dels ingredients d'una recepta i ens falta una altra part per la qual cosa tampoc l'acabem elaborant.

L'ideal és planificar un menú setmanal, i crear la llista de la compra per cuinar aquest menú. Comprant les quantitats i articles correctes estalviarem diners i generarem menys brossa. Si a més anem a comprar amb gana, la despesa pot ser encara més gran.

Un altre punt a seguir, és no fer compres diàries, o potser només algun producte fresc com el pa. Les compres setmanals o cada dues setmanes són una bona manera d'organitzar-se si a més et fas un petit pressupost per a cada compra.

Compra productes de temporada, si possible als mercats on la fruita i verdura és més barata. Pensa que la fruita i verdura de temporada és sempre més econòmica i més sostenible. Els productes de fora de temporada o exòtics sovint són transportats de països llunyans i per aquesta raó són més cars, a més de tenir una major empremta de CO₂.

Sempre que puguis, escull productes a granel. Els productes a granel generalment són més frescos, més econòmics (ja que no has de pagar l'envàs que va inclòs amb el preu) i menys nocius per al medi ambient (l'envàs s'acaba llençant i creant més brossa).

Intenta no comprar menjars preparats, fer tu els menjars, o productes bàsics com el pa, el iogurt, la pasta, pastissos... és més econòmic i a més, més saludable que comprar-los fets.

No llencis el menjar. Llençar el menjar fa molt mal al medi ambient i a la nostra butxaca. Pensa en tots els recursos necessaris per produir aquest menjar, en la despesa que has fet tu en comprar aquests ingredients i per últim, en la contaminació que provoca la brossa amb el menjar que has llençat. Si sobra menjar mira d'aprofitar-lo per un altre recepta, de refrigerar-lo o congelar-lo per un altre dia. Revisa freqüentment la nevera i despensa per utilitzar els aliments abans no es facin malbé o es caduquin.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte