Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Insectes pol·linitzadors

La importància dels insectes és un fet evident. Són imprescindibles pel manteniment dels ecosistemes i si desapareguessin, científicament se sap que la vida a la terra es col·lapsaria.

En aquest sentit, científics espanyols han alertat que això pot passar. De fet, diverses poblacions d’insectes estan patint un declivi important, sobretot les espècies pol·linitzadores (abelles, mosques, libèl·lules, escarabats, papallones…). Es tracta d’un fenomen del que s’estan fent molts estudis en els darrers anys i del qual cada vegada se’n coneixen més dades a nivell mundial. També n’existeixen indicis a l’estat veí, Espanya.

Una de les causes de la davallada d'aquestes espècies rau sobretot a la pèrdua d’hàbitats, sobretot pels usos agrícoles, la desforestació o el canvi climàtic, entre d’altres.

Campanya per a protegir-los

És per aquest motiu, que l’Asociación Española de Entomología  i Ecologistas en Acción han engegat una campanya que amb el lema “Sin insectos no hay vida” pretén conscienciar als governs sobre les greus conseqüències econòmiques, socials i ecològiques que es deriven de la desaparició d'insectes, demandar més protecció per a aquest grup d’espècies i, alhora, reclamar més investigació en aquest camp.

Alguns dels estudis efectuats, alerten que a tota Europa, per exemple, les papallones estan patint una disminució del 30% de la població des del 1990, mentre que el 24% dels borinots, grans pol·linitzadors, ha desaparegut o pateixen una greu amenaça a disminuir dràsticament la població. Molts dels estudis, entre ells els efectuats per la Facultat de Ciències Biològiques de la Universidad Complutense de Madrid precisament al Pirineu, així ho asseguren, ja que afirmen que de les 37 espècies de borinots que estaven inventariats al segle XX, es va passar a només 28 en la primera dècada del segle XXI.

De fet, un altre estudi fet el 2015 als Estats Units, va alertar sobre el greu descens de les poblacions d’abelles silvestres en les principals àrees de cultiu del país.

S’espera que amb aquesta campanya es pugui fer un pas endavant per a la protecció dels insectes, la taxa de desaparició dels quals és vuit vegades superior a la de mamífers, aus i rèptils.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte