Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Insectes_habituals

Moltes vegades, identificar de pressa els insectes que puguem tenir a casa, a la nostra comunitat o al nostre local és primordial per poder lluitar contra ells, en cas que hagin esdevingut ja una plaga. Però, quins són els grups d'insectes més comuns, sobretot ara a l'estiu, i com combatre'ls? T'ho expliquem a l'article d'avui.

Plagues domèstiques habituals

Les plagues domèstiques són comunes en qualsevol habitatge, sobretot durant l'estiu. A més de provocar-nos, en alguns casos, certa repulsió (cas de les paneroles o les rates, per exemple), la seva propagació pot afectar a la salut i benestar de tots els membres de la llar. Algunes de les malalties que transmeten son la salmonel·losi, la histoplasmosi, febre, diarrea, reaccions al·lèrgiques, etc. Hem de pensar que les dinàmiques del cicle de vida d'aquestes espècies susceptibles de transmetre malalties i els organismes patògens són molt sensibles a les condicions climàtiques. I ara, la calor és el caldo de cultiu perfecte per la seva proliferació.

Per sort, és possible desfer-se'n gràcies a l'ajuda d'experts com Prevencontrol, que sempre hem volgut incidir en la prevenció com a millor arma per lluitar contra les plagues. Per això, és important, per evitar els insectes i les plagues, eliminar fonts d'humitat i aliments (per prevenir rates, ratolins, paneroles, formigues, aràcnids...), col·locar mosquiteres a les finestres, mantenir una ventilació adequada per eliminar olors, netejar periòdicament trasters i altres focus on es puguin formar, corregir defectes estructurals que poden permetre la seva entrada (esquerdes a les finestres, al sòcol, portes que no tanquen bé, etc.) i sobretot mantenir una bona higiene de l'espai.

Però, quins són els 6 insectes més habituals a casa a l'estiu? No només les formigues i mosquits (o fins i tot els escarabats) proliferen a les llars, també altres bestioles diminutes que amb els seus bacteris i gèrmens poden causar malalties:

  1. Abelles/vespes: no ataquen si no se les molesta, però la seva picada pot ser molt molesta i fins i tot dolorosa
  2. Àcars: es troben en els matalassos, roba de llit o sofàs, i la seva principal causa d'aparició és la humitat. Són artròpodes que s'alimenten d'escates de pell humana o animal.
  3. Paparres: són petits artròpodes que xuclen la sang dels seus hostes per alimentar-se i transmeten infeccions. És habitual que les mascotes mal cuidades en tinguin, però també poden envair la teva llar si vius a prop de zones verdes.
  4. Paneroles: es multipliquen a una gran velocitat. Estan envoltades de bacteris, afavoreixen l'aparició de gèrmens i provoquen al·lèrgies.
  5. Rates / ratolins: són de les plagues més comunes a la llar, especialment en espais amb poc ordre i falta d'higiene. Poden transmetre malalties com la leptospirosi i la toxoplasmosi.
  6. Puces: poden ser un veritable malson. És un insecte que pica i s'alimenta de sang al donar petites mossegades a la pell. Per eliminar-les cal tractar la casa, les mascotes, la roba, el jardí... i sempre és millor fer-ho amb una empresa especialitzada, com Prevencontol.

Us animen que contacteu amb nosaltres si us veieu afectats per una d'aquestes plagues d'insectes.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte