Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Piles_residus_llar

Malgrat cada vegada hi ha més conscienciació envers seleccionar els residus que fem a nivell particular (gràcies a les importants campanyes de recollida selectiva per potenciar la separació d’aquests materials a casa), hem de ser conscients que a les llars també es generen residus perillosos i que mai han de tirar-se a les escombraries, encara que sigui l’opció més còmoda.

Us indiquem quins són.

  • Piles. Són residus tòxics i molt perjudicials pel medi ambient, ja que són altament contaminants. Existeixen molts punts de recollida (mini deixalleries, supermercats o inclús escoles) que ens facilitaran la feina. Les piles formen part de la nostra vida quotidiana perquè les utilitzem per un munt d’aparells, però no hem de tirar-les mai a les escombraries! Una pila alcalina pot contaminar fins a cent mil litres d’aigua i originar càncer o altres problemes greus de salut.
  • Bombetes. Les bombetes de baix consum, els fluorescents, les bombetes de descàrrega i els LEDS retrofit estan compostos per metalls pesants com el plom i el mercuri, d’enorme impacte sobre el medi ambient. Les hem de portar a la deixalleria. Els fluorescents millors portar-los en caixes. Si es trenquen, provocarien la pèrdua del mercuri que tenen a l’interior, un element molt tòxic.
  • Olis. És habitual a moltes cases tirar per la pica l’oli que hem utilitzat per cuinar, però amb aquesta acció estem contribuint a la contaminació de les aigües. És recomanable anar acumulant en un pot (que podem tenir separat a la cuina) tot l’oli que anem utilitzant per posteriorment abocar-lo als punts preparats a tal efecte. Des de Preventol, oferim un servei de gestió de residus, com els olis de la cuina, per exemple, ja que som transportistes de residus registrats i autoritzats pel Govern d’Andorra, a la vegada que oferim lloguer i venda de contenidors especials (homologats, desinfectats...).
  • Aparells electrònics. Què en fem dels aparells que ja no ens serveixen o que s’han fet malbé? Normalment, tot el que són ordinadors, televisors, iPods, mòbils, DVS... contenen elements perillosos per al medi ambient i s’ha de trobar un punt adient pel seu tractament.
  • Medicaments: Mai tirar els medicaments ni per la pica de la cuina ni pel lavabo, o a les escombraries. De fet, a molts centres d’atenció primària o inclús a farmàcies hi ha punts o contenidors especials per a tirar tots els nostres medicaments. Demana-ho al teu CAP!

Aquests tipus de residus són els que més podem generar a casa, però tampoc hem d’oblidar altres, com pintures i dissolvents, aerosols, termòmetres, vernissos o pneumàtics.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte