Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Mosquit_tigre_es_duplica

L’any 2020 el recordarem com l’any de la Covid-19, però també ha estat l’any amb més mosquits tigre registrats: rècord històric, el doble de l’any passat i actius encara durant la tardor.

Us parlàvem durant el Dia Mundial del Mosquit, el passat 20 d’agost, del projecte Mosquito Alert en aquest article i dels perills que comporten, com a responsables de la transmissió de moltíssimes malalties. Segons han desvelat els responsables d’aquest projecte científic, el 2020 ha estat l’any amb més mosquits tigre registrats (el doble que el 2019), des que van començar a recollir-ne dades ara fa 6 anys.

Altres factors que els fan mantenir-se

Enguany, expliquen des de Mosquito Alert, la calor no ha estat l’únic factor perquè proliferessin els mosquits tigre durant els mesos de maig i juny, que és quan n’hi ha més densitat de població d’aquesta espècie. La conducta humana també hi té molt a veure. I aquest any, a causa del confinament (i la prohibició de viatjar, en molts casos, a les segones residències), els jardins de propietats que no s’han pogut arreglar, i les piscines o els patis que no s’han cuidat han fet incrementar l’existència de punts d’aigua estancada on han criat i s’han multiplicat.

En total, s’han acumulat més de 1.700 notificacions a Mosquito Alert, quan al 2019 van ser de 885. L’estiu, que va registrar temperatures més altes de les normals, i les precipitacions, també han incentivat l’augment de la població de mosquits tigre. A causa de l'escalfament global, al Mediterrani l'estiu s'avança, es prolonga i és més intens. Si això va acompanyat de pluges regulars, les condicions afavoreixen aquests insectes.

La tardor càlida que estem tenint pot allargar l’estacionalitat dels mosquits i afavorir que estiguin actius durant més dies de l’any. Mosquito Alert ha rebut més de 250 observacions confirmades de mosquit tigre entre l'octubre i el novembre.

A causa de la seva capacitat per transmetre malalties amb les seves picades, els mosquits s’han guanyat el títol d’animal més mortífer per a l’home. De fet, poden transmetre més de vint virus.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte