Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Mosquit tigre

Parlàvem el passat mes d'agost, coincidint amb el Dia Mundial del Mosquit (el 20 d’agost), que el 80% dels mosquits tigre es crien a casa i que al 2020 la població d’aquest insecte s’havia duplicat, sobretot a causa de la pandèmia. Ara, una empresa espanyola ha creat uns adhesius per mantenir-lo a ratlla. 

Acabar amb el mosquit tigre?

Ja ens hem acostumat que la picada del mosquit tigre duri més dies i sigui molt més molesta. Va arribar a Barcelona el 2004 des d’Àsia i la seva presència ja s’ha fet habitual. Al 2020, amb l’abandonament de moltes segones residències a causa del coronavirus, les colònies de mosquit tigre es van duplicar i ja comença a ser més habitual trobar-se amb aquesta espècie invasora que amb el mosquit de tota la vida. Poden contagiar fins a 22 malalties. 

Ara, una empresa espanyola, Planeta Zero Mossie, ha ideat unes etiquetes adhesives que incorporen una substància tòxica que acaba amb els mosquits tigre. Com funcionen? Doncs les etiquetes adhesives s’enganxen en estris on acumulem aigua, com testos, gerros, voltants de piscines, i l'efectivitat de les quals poden durar fins a quatre setmanes. Son etiquetes fabricades a partir de residus de la indústria sabatera i respectant en tot moment el medi ambient, com indica l’adhesió d’aquest projecte al programa Elit per al desenvolupament de solucions innovadores sostenibles. 

Una plataforma per a lluitar contra el mosquit

L’aparició a Europa del mosquit tigre va propiciar la creació de Mosquito Alert, una plataforma de ciència ciutadana creada per investigar i controlar no només el mosquit tigre, sinó totes les espècies invasores, transmissores de moltes malalties, com la febre groga o el Dengue. L’app de Mosquito Alert ja ha aconseguit més de 113 mil descàrregues i permet als ciutadans indicar -notificant mitjançant una foto- on troben mosquits i llocs de cria als espais públics, de manera que es va fent un mapa de la seva presència.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte