Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Conservació d'aliments al refrigerador

En l'últim post us vam parlar de les bones praxis i del temps de conservació dels aliments al congelador per garantir la qualitat i salubritat dels nostres menjars. Avui, a Prevencontrol, volem anar una mica més enllà i parlar de com conservar correctament els aliments al refrigerador.

Per refrigerar els aliments cuinats, els posarem en tapers nets o recipients tancats, després ens esperarem que es refredin fora, fins que arribin a temperatura ambient, després els posarem a la nevera. Es poden conservar 3 o 4 dies, o un menys si porten carn o peix. Els ous bullits poden aguantar fins a una setmana. Els pastissos casolans 3 o 4 dies. Els brous es conserven fins a 4 dies. Els plats que portin ous (com amanides o maionesa) els hem de menjar en un màxim de 3 dies. El més important per conservar correctament els aliments és que no estiguin massa temps fora de la nevera després de cuinar-los, s'han de guardar just quan s'han refredat, per el que si els guardem en tapers petits un cop cuinats, es refreden més ràpidament i així estan menys temps fins que els refrigerem. Hem de pensar que els bacteris aprofiten el menjar quan arriba a la temperatura ambient per reproduir-se.

Als embolcalls dels productes envasats, informen dels temps de conservació a la nevera. També hem d'intentar tenir-los el menys temps possible fora del refrigerador un cop oberts. Per fer-nos una idea les conserves poden aguantar entre 4 i 5 dies, per les conserves en llauna hem de pensar a passar-les a un taper hermètic o un recipient tancat de vidre abans de conservar-los a la nevera.

La mantega la podem tenir fins a un mes, però millor no posar-la en la porta de la nevera perquè aquesta és la que pateix més canvis de temperatura.
La llet, un cop oberta, es pot conservar fins a 5 dies si és llet UHT, però només un màxim de 3 dies per la llet fresca o pasteuritzada.

Els embotits que no estan en envasats segellats, i en talls es poden conservar de 3 a 5 dies, excepte el pernil en dolç que és més delicat (2 a 3 dies com a màxim). El pernil salat es conserva bastant bé però per qualitat amb el temps i s'asseca.

La carn crua (porcina, vacuna o ovina) de 3 a 5 dies, tenint en compte que els talls grans es conserven millor que els petits. La carn picada, la botifarra, salsitxes fresques o les hamburgueses les hem de consumir el mateix dia o com a molt l'endemà. El pollastre, el gall dindi es podran guardar entre 1 i 2 dies sempre que s'hagi netejat i buidat, tant sencers com tallats.

El peix cru s'ha de menjar el mateix dia o com a molt l'endemà. Recordeu netejar el peix abans de guardar-lo i inspeccionar els budells per detectar si estan contaminats amb anisakis.

Recordeu que una nevera neta és imprescindible per a la bona conservació dels nostres aliments. Perquè aquests es conservin, hem de deixar espai per garantir que passi l'aire entre ells. Al centre del refrigerador és on la temperatura és més baixa (2 a 4 °C), al calaix de baix i la part de dalt de la nevera és on la temperatura és més alta (10 °C aprox.). Recordeu no posar aliments calents, ja que baixarà la temperatura global de la nevera

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte