Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Intoxicacions_alimentaries_estiu

El 60% de les intoxicacions alimentàries es produeixen en els mesos de més calor. Per això, ara que estem a punt d’entrar a l’estiu, us deixem algunes recomanacions en la preparació i manteniment dels aliments (així com hàbits de consum) que us poden ajudar a evitar-les.

L'estiu ens relaxa

Durant els mesos d’estiu es menja més a l’aire lliure i passa més temps entre que es prepara el menjar i es consumeix. També mengem més fora de casa productes precuinats. Aquests són alguns factors que incideixen en les causes de les possibles intoxicacions. Moltes d'elles (entre un 30% i un 50%), però, es produeixen en l’àmbit domèstic.

La salmonel·losis és la principal de les intoxicacions causades per bacteris durant l'època estival, encara que no és l'única.

Cinc consells per evitar-les

Com evitar aquestes intoxicacions, doncs? Algunes recomanacions passen per canviar hàbits i d’altres per ser més curosos, ara amb la calor, amb la preparació i l’emmagatzematge dels aliments:

  • És molt important la temperatura dels aliments. Es recomana mantenir els aliments per sota dels 10 ºC o per sobre dels 65 ºC, i que en cap cas estiguin més de dues hores entre aquestes dues temperatures. Els microbis no es multipliquen per sota dels 0º i la cocció els elimina.
  • Mantenir els aliments cuits i crus separats fins a l'últim moment.
  • Evitar l'ou i prendre salses envasades un cop obert l'envàs, perquè es poden fer malbé molt de pressa.
  • Fer les coses en el moment de menjar-se-les. Preparar els plats molta estona abans de consumir-los no és gaire bona idea.
  • Les mans (i més ara, tot i que a això malauradament ja ens hem acostumat), sempre netes. Rentar-se les mans és una de les mesures més efectives per evitar les intoxicacions alimentàries.

Hem de tenir present, sobretot, que els aliments contaminats no sempre fan mala olor. I si seguim aquestes indicacions, potser podem evitar haver d'anar al metge a l'estiu després de qualsevol àpat.

Evita riscos i sigues curós a la cuina aquest estiu!

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte