Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Evitar paneroles

És un dels insectes que provoca més rebuig. No només són desagradables, sinó que poden ocasionar problemes de salut. Les paneroles transmeten malalties i poden contaminar els nostres aliments. Acostumen a sortir del seu amagatall durant la nit, quan no noten la nostra presència, per això ens hem de desfer d’elles com més aviat millor.

Al blog n’hem parlat en alguna ocasió, explicant algunes de les curiositats d’aquests escarabats de cuina, que existeixen des de fa més de 300 milions d’anys. Les espècies de plagues de paneroles s'adapten immediatament a una gran varietat d'ambients, però prefereixen les condicions càlides de dins dels edificis. Per això, et volem donar una sèrie de consells per evitar tenir-ne. I en cas que apareguin, quines mesures adoptar per desfer-te’n definitivament.

Malauradament, com dèiem, aquests insectes tenen una gran capacitat d’adaptació a diferents tipus de situacions i llocs, i de supervivència; aquest últim seria un dels majors problemes d’aquesta plaga. A més a més, quan entren a un lloc, no ho fan soles, sinó que ho fan en colònies. 

On s’amaguen?

És important saber quins són els racons de la casa que poden propiciar que les paneroles si trobin doncs això, com a casa. Tenen amagatalls predilectes. Quins?

  • Esquerdes i obertures: a vegades, tenim petites esquerdes a la paret, als baixos de les portes o als mobles de la cuina, entre la banyera i la paret... Aquestes són altament perilloses. 
  • Els mobles de fusta: els hi agrada molt viure aquí. Tingueu-los vigilats.
  • Calaixos: de la roba, per exemple; és un dels llocs que més els hi agraden també. 
  • Llocs estratègics: canonades del bany o la cuina, les sortides del gas o la calefacció o sota de qualsevol electrodomèstic. 
  • Sota del parquet: també hem de vigilar evitar tenir petites esquerdes que els permetin accedir a aquest espai.

Per on entren?

Primordial pensar per on es poden colar. Hem de vigilar amb les finestres (tant aquelles que donen a patis com les que donen directament al carrer) i les portes. De fet, solen accedir per portes principals dels blocs de pisos. Una vegada aconsegueixen entrar, es colen pels espais buits de l’ascensor, ja que aquesta zona a vegades no està suficientment neta. També hem d’anar amb compte amb les escombraries. Si les tenim a prop d’una finestra, poden atraure a les paneroles. I és menys comú, però a vegades a través d’aliments (a través del sac de patates del supermercat, per exemple, on poden haver-hi) també les podem introduir a casa.

Tenir ordre i higiene al nostre espai o casa, segellar totes les possibles esquerdes, no deixar plats bruts acumulats a la pica o vigilar amb la humitat són algunes de les mesures recomanades per tal d’evitar-les.Però si malgrat tot això, les paneroles han envaït algun dels teus espais vitals, contacta’ns i hi posarem remei com més aviat millor! El nostre servei de desinsectació permet controlar, prevenir i eliminar la presència d'insectes plaga en un determinat hàbitat.

 

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte