Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Rentar_fruita

Ja ens hem acostumat als guants i al gel hidroalcohòlic quan anem al supermercat, però avui des de Prevencontrol us volem donar alguns consells d’higiene alimentària i sobretot explicar què hem de tenir present actualment a l’hora de comprar i cuinar els aliments.

Extremar la higiene després de comprar

No tenim evidències que el coronavirus es pugui transmetre a través dels aliments, però és important adoptar mesures extres al supermercat i quan arribem a casa. De fet, la majoria de supermercats ja obliguen a utilitzar el gel hidroalcohòlic i els guants (a més de la mascareta, és clar, hem de tenir en compte que és un dels llocs on es congrega més gent), però a casa, per exemple, podem desinfectar bé els productes que comprem per així evitar riscos.

Algunes consideracions per a incrementar la seguretat als supermercats ja les sabem, com mantenir la distància de seguretat, portar les nostres bosses, pagar amb targeta o intentar no tocar-se la cara abans d’arribar a casa i rentar-se bé les mans quan arribem a casa després de fer la compra.

Desinfectar els aliments

Com dèiem, no hi ha proves que els aliments siguin una font o via de transmissió del virus, amb la qual cosa no hauríem de seguir cap mesura d’higiene extra. Però per curar-se en salut i evitar que els aliments puguin constituir font de contagi d’alguna manera (perquè han estat tocats prèviament, ja que la propagació del virus a través dels envasos també presenta dubtes), és aconsellable extremar les mesures amb aquestes accions:

  • deixar les bosses a terra, no a sobre del taulell de cuina (si són reutilitzables, rentar-les a la rentadora amb aigua calenta)
  • rentar-se les mans durant vint segons amb aigua i sabó quan arribem de la compra o abans i després de manipular els aliments, sobretot si passés d’un aliment cru a un cuinat.
  • desinfectar aliments frescs com fruites i verdures.
  • netejar els envasos de vidre, plàstic i les llaunes amb aigua i sabó i assecar-los posteriorment.
  • netejar els utensilis i coberts de la cuina amb el rentaplats.
  • separar els aliments frescs dels cuinats a la nevera amb les bosses de congelat, per exemple, per evitar la contaminació creuada.

Tots aquests consells ens serviran sempre per evitar qualsevol mena d’intoxicació alimentària.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte