Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Desinfecció

Fa uns dies parlàvem de com evitar que les formigues ens envaeixin o d'aplicar totes les mesures possibles perquè les paneroles no ens donin una sorpresa quan entrem a la cuina! De plagues hi ha de molta mena, però des de Prevencontrol incidim sobretot en prioritzar les mesures preventives, quan la plaga encara no existeix.

Si, malauradament, una plaga fa acte de presència a la nostra llar, local o empresa, des de Prevencontrol aplicarem totes les mesures correctores oportunes que impedeixin l'accés o proliferació d'organismes plaga a les zones que volem protegir o mantenir lliures, com poden ser les plagues d'insectes, amb els posteriors processos de desinsectació. També en els casos de desinfecció, per tal de destruir microorganismes diversos: protozous, fongs, algues, bacteris i virus.

Entre els mètodes de control preventius, hi ha els controls ambientals (humitat, temperatura...), estructurals (segellament de forats o escletxes, control de finestres...) o d'higiene (retirada d'escombraries o mantenir l'ordre de l'espai, entre d'altres).

Pel que fa als mètodes correctius, una vegada existeix la plaga, n'hi ha de mecànics (trampes), físics (llums ultraviolats), control biològic (depredadors) o plaguicides químics. Totes aquestes mesures actuen directament sobre la plaga o l'entorn més immediat. Sempre es farà vigilància de la zona afectada, per tal de detectar exactament el tipus de plaga, avaluant la seva incidència. Però com la podeu detectar prèviament des de casa o des del vostre negoci si no hi ha hagut mesures preventives?

Com distingir si ens enfrontem a una plaga d'insectes?

Els rastres d'excrements o les restes de serrin al voltant dels mobles poden donar algunes pistes. Els excrements de les paneroles sembla pols negra, de menys d'un mil·límetre d'ample. Si es tracta d'una zona amb força aigua, les paneroles produiran taques marrons de forma irregular. També es pot observar si hi ha petites restes d'ous o pells, ja que muden la pell entre cinc i vuit vegades. Però el més evident és enganxar-les tafanejant per la cuina, sobretot, ja que acostumen a estar a prop d'on tenim els aliments, tot i que surtin sobretot de nit i s'amaguin amb la presència humana. Les formigues també apareixen sobretot a la cuina. Utilitzar un spray domèstic pot agreujar la situació.

La gestió d'una plaga sempre és millor fer-la a través d'una empresa especialitzada i sempre tendeix més a centrar-se en la prevenció; els treballs d'eliminació fets des de Prevencontrol sempre s'adequaran a la situació concreta del lloc a tractar prioritzant les actuacions preventives, considerant els treballs de neteja i del medi on es desenvolupa, que són les que garantiran el control de la plaga a llarg termini; i prioritzant les actuacions menys agressives i/o tòxiques. I minimitzant l'ús de plaguicides químics segons necessitats, escollint el més selectiu, i mesurant la tècnica més idònia segons si hi ha contacte o accés de persones.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte