Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Gestio_residus

Fer un correcte reciclatge de les deixalles que generem a casa és primordial, però també és important escollir productes adients que ens ajudaran en aquest sentit o crear nous hàbits (com donar una segona vida a alguns objectes) que ens facilitaran la gestió dels residus que generem a la nostra llar. Molts països avancen en la capacitat per a reciclar, però encara queden moltes coses per fer.

Diferents plans d'acció

El país veí, Espanya, per exemple, va incomplir l’objectiu europeu de reciclar el 50% de les deixalles domèstiques el 2020, any en què es va reciclar només un 33,5% del total de deixalles generades. A Andorra, d’altra banda, es vol donar un pes molt gran a la prevenció de residus i ser més ambiciosos amb els objectius establerts per la Unió Europea, que marquen que el 2035 s’han de reciclar el 65% dels residus. Per això, es volen suprimir primer certs productes de plàstic que usem a la llar i que tenen alternativa, com ara els bastonets de les orelles o els plats i coberts de plàstic. Al Principat, a més, l’impacte del reglament sobre les bosses de plàstic que es va aprovar el 2017 ha comportat una reducció del 87% d’aquestes i un estalvi d’1,7 milions d’unitats.

Per a progressar en aquesta matèria, no tot passa per les iniciatives públiques de recollida i selecció, i una bona part depèn de la voluntat dels ciutadans. Perquè és a les llars on es generen anyalment milions de tones de deixalles. El passat 15 d’abril, per exemple, finalitzava a Andorra el pla d’acció batejat com a “RecliclemBé”, engegat per a potenciar el reciclatge entre la ciutadania, en constatar que encara hi ha força residus als contenidors de recollida selectiva que no hi haurien de ser.

Per això, us volem deixar aquí alguns breus consells que potser us poden ajudar en el reciclatge o la gestió dels residus:

  • Tenir els contenidors d’escombraries/reciclatge ben a mà (cuina) per poder separar les deixalles mentre cuines o neteges.
  • Que siguin contenidors individuals per a cada mena de deixalla. Existeixen contenidors de cuina de diferents colors per no confondre’ns sobre el que es diposita en cada contenidor.
  • Amb 3 contenidors és suficient per fer una bona separació dels residus a casa. Això sí, mínimament separats per poder obrir de forma independent. Si no hi caben, hi ha marques que fan un únic contenidor amb tres recipients.
  • Si no tenim espai per als contenidors, posar tres bosses de reciclatge independents. I no oblidem l’espai per a les piles.
  • Plegar i comprimir envasos i cartons per estalviar espai i augmentar la capacitat.
  • Pensem que molts residus que generem a casa poden tenir una segona vida.
  • Evitem l'ús de bosses de plàstic i reduïm el fet de desaprofitar el menjar.
  • Reduïm també els productes d'un sol ús.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte