Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Com prevenir les intoxicacions alimentàries a l’estiu

Davant l’arribada imminent de la calor, l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) ha publicat una sèrie de recomanacions —basades en les Regles d’or per a la preparació higiènica dels aliments de l’Organització Mundial de la Salut (OMS)— per evitar un bon nombre de malalties provocades per una manipulació o conservació inadequada dels aliments.

Bacteris, virus, toxines i paràsits presents en els aliments poden originar toxoinfeccions alimentàries, especialment en els mesos d’estiu, pel fet que les temperatures altes afavoreixen el desenvolupament dels microorganismes i per una tendència més gran a menjar aliments fora de casa.

En la fase terminal de la cadena alimentària és fonamental que el consumidor, en la seva opció de compra i en els seus hàbits alimentaris, contribueixi a mantenir el nivell i les garanties d’innocuïtat aconseguits en les fases prèvies de la cadena.

Per això, l’Aecosan recomana l’adopció d’aquestes senzilles precaucions per evitar que els aliments innocus es converteixin en productes perillosos per a la salut:

  • Consumir aliments que hagin estat tractats o manipulats higiènicament.
  • Cuinar correctament els aliments.
  • Consumir els aliments immediatament després de ser cuinats.
  • Un aliment cuinat és un aliment higienitzat.
  • Escalfar suficientment els aliments cuinats.
  • Evitar el contacte entre els aliments crus i els cuinats.
  • Assegurar una correcta higiene de la persona que manipularà els aliments i una neteja adequada a totes les superfícies de la cuina.
  • Mantenir els aliments fora de l’abast d’insectes, rosegadors i animals de companyia.
  • Utilitzar exclusivament aigua potable.
  • No consumir aliments adquirits fora dels establiments autoritzats.
  • Consumir exclusivament aigua potable. Utilitzar només aigua potable per fer gel.
  • Rentar adequadament les fruites i hortalisses que s’hagin de consumir crues.
  • No interrompre la cadena de fred.
  • Respectar les dates de caducitat.
  • Rebutjar els envasos bombats, oxidats o deteriorats.

Més informació a: http://www.higieneambiental.com/higiene-alimentaria/la-aecosan-nos-explica-como-prevenir-intoxicaciones-alimentarias-en-verano?_mrMailingList=37&_mrSubscriber=3646

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte