Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Com estalviar en calefacció a Andorra?

Arriba el fred i des de Prevencontrol us volem donar uns consells per estalviar en calefacció. Aquest estalvi farà que sigueu més sostenibles i no gasteu tants diners.

  • L’aïllament és clau a l’hora d’estalviar en calefacció. Hi ha diferents aïllaments que funcionen per no deixar entrar el fred a casa i fins i tot per no deixar escapar la calor: les finestres de doble o triple vidre són un aïllament ideal perquè a casa vostra no pugui entrar el fred. En el cas que no pugueu posar-les, les cortines són també un bon aïllant quan entra fred per les finestres. L'ideal és posar dobles cortines, i almenys una que sigui gruixuda, la llargada ideal és del sostre a terra, i que sobrepassi mínim 30 cm de cada costat.
  • També hem de verificar que les portes estiguin ben aïllades. Existeixen rivets de diferents materials per aïllar les portes per sota o rivets adhesius pel voltant de la porta i finestres.
  • Les catifes a terra també aïllen molt del fred que puja del terra.
  • Els mobles que posem contra la paret ens ajuden a aïllar el fred que passi per les parets, per això si posem els mobles a les parets exteriors encara millor.
  • Aprofitar la calor dels electrodomèstics és una altra aportació per escalfar la casa. El forn, l'assecadora i altres electrodomèstics produeixen molta calor. Podem apagar la calefacció de les habitacions en el moment que posem aquests electrodomèstics i quan els acabem d'utilitzar, deixar la porta de l'electrodomèstic oberta perquè la calor escalfi encara més l'habitació.
  • La llum solar és una important font de calor, si durant la nit tanquem cortines, persianes i finestres, els dies solejats hem d'obrir-les i deixar passar el sol per a escalfar la casa.
  • S'han de revisar calderes i radiadors periòdicament. Les calderes velles que no funcionen correctament podem gastar més combustible del necessari. Els radiadors s'han de purgar cada any abans de posar la calefacció en marxa. No s'han de col·locar mobles davant o damunt de radiadors per no obstaculitzar la calor. Programar la calefacció per hores, per concentrar la despesa per a les hores on estem a casa posant com a màxim 21 °C de dia i 19 °C a la nit, però sense deixar que la casa es refredi massa; podem deixar una temperatura mínima de 15 °C per quan no estem a casa i que comenci a escalfar una hora abans de la nostra arribada.

Els sistemes de calefacció més respectuosos i econòmics són: les estufes de pèl·lets, les calderes de biomassa, o els sistemes de calefacció aerotèrmica i si possible geotèrmica.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte