Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologíes similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu us. Llegir-ne més

Accepto

LIDERS A ANDORRA EN CONTROL DE PLAGUES, HIGIENE ALIMENTARIA I GESTIÓ DE RESIDUS ESPECIALS

 

Com controlar les plagues amb olis essencials!

S'apropa l'estiu, i amb la calor venen les nostres no-estimades plagues. Avui a Prevencontrol us volem donar uns remeis per mantenir lluny aquests petits intrusos. L'ús d'olis essencials per controlar les plagues és una forma eficaç, sana i sostenible d'espantar insectes i rosegadors.

Paneroles: mulla amb oli essencial de citronella unes boles de cotó. Aquestes boles les posarem a zones propícies de tenir paneroles com sota l'aigüera o als armaris. També pots fer una solució amb una tassa d'aigua per cada 5 gotes d'oli essencial de xiprer més 10 gotes de menta. Ruixa les zones per on passen les paneroles.

Mosques: en un recipient assecarem uns claus d'espècia, afegirem unes gotes d'oli essencial de clau d'espècia, l'oli de lavanda i d'oli de citronella o menta. Deixarem aquest recipient, per on pensem que entren les mosques (a prop de portes o finestres).

Formigues: per espantar-les podem netejar les superfícies per on passen amb vinagre. El pebre negre o pebre de Caiena també les espanta. Podem ruixar oli de menta a la cuina i bany per prevenir la seva presencia.

Pugó: barrejar 10 gotes d'oli essencial de romaní i oli essencial de lavanda amb un litre d'aigua salada. Ruixar les plantes infestades. L'oli de Neem té propietats per espantar el pugó. La pols de calci és també un bon repel·lent de pugó, escampa'l al voltant de la base de la planta per allunyar aquestes petites bestioles.

Mosquits: posarem unes gotes d'oli de citronella en un cremador d'olis essencials per espantar els mosquits. Les espelmes de citronella també funcionen bé.

Ratolins: als ratolins no els hi agrada l'olor de la menta o de l'eucaliptus, posarem unes gotes d'oli essencial de l'un o l'altre i deixarem aquestes boles als llocs on pensem que hi passen o per on entren. Pensem a posar-les al darrer d'electrodomèstics com darrere la nevera, rentadora o rentavaixelles. També és recomanable posar-ne a les golfes, soterranis, garatges i trasters.

Xinxes: per desfer-nos d'elles prepararem una solució amb 10 ml d'alcohol pur, 10 gotes d'oli essencial de menta, 10 gotes d'oli de clau d'espècie. Aquesta solució la posarem en un recipient petit amb esprai. Podem ruixar totes les superfícies on pensem que hi poden haver xinxes.

PREVENCONTROL

Més de 20 anys d’experiència en la prestació de serveis ens han dut a liderar els sectors de prevenció i control de plagues, de gestió de residus i d’higiene alimentaria

Formulari de Contacte